Nyheter

M-politiker: ”Villkora Industriklivet – satsningarna dränerar södra Sverige på el”

”Vare sig subventionerade industrier, subventionerade energislag eller subventionerade hushåll är fullgoda svar på elkrisen. För att inte förvärra elkrisen måste regeringen villkora det energislukande Industriklivet i norr mot beslut om ny kärnkraft i söder.”

Det skriver Kjell Jansson, förbundsordförande för Moderaterna i Stockholms län, Irene Svenonius, oppositionsregionråd i Region Stockholm (M), Michaela Fletcher, kommunstyrelsens Ordförande Österåker (M), Olov Holst, kommunstyrelsens Ordförande Sigtuna (M) och Daniel Källenfors, kommunstyrelsens Ordförande Lidingö (M) i en debattartikel i Aftonbladet:

”Sveriges historiskt sett billiga och planerbara el är ett minne blott. Spiken i kistan för var Socialdemokraternas, Miljöpartiet och Vänsterpartiets beslut att stänga ned fullt fungerande kärnkraft. Detta med stöd av Centerpartiet.

”Konsekvenserna av detta får de södra delarna av Sverige leva med nu.”

”Det märks inte bara hos industrierna och företagen. Det är också märkbart hos hushållen. Enligt Stockholms Handelskammare gör elkrisen att ett vanligt villahushåll i södra halvan av Sverige tvingas betala nära tre gånger mer för elen nu jämfört med för ett år sedan. Detta samtidigt som stockholmarna ska stå för hälften av statens skatteintäkter.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/76jVvo/m-politiker-villkora-stod-till-norr-mot-karnkraft-i-soder

Foto: Michelle Raponi