Nyheter

Ny applikation revolutionerar gruvdrift

Orica lanserar idag WebGen™ 200 Surface från mars 2023. Oricas WebGen™ 200 Surface kommer att förändra hur industrin spränger, vilket resulterar i säkrare och effektivare sprängning för kunderna.

Speciellt designad för applikationer för gruvdrift på ytan, eliminering av fysiska trådanslutningar till en sprängning eller inom spränghålet öppnar upp en helt ny rad möjligheter.

WebGen™ 200 Surface gör det möjligt för kunder att optimera hela sin gruvprocess från att minska exponeringen på bänken till geologiska faror, som att stävja damm, arbeta intill höga väggar, minska fordonsinteraktioner och ta bort människor från att skadas. WebGen™ 200-systemet revolutionerar gruvdrift genom att göra det möjligt för kunder att arbeta under åskvädersäsongen eller förvandla en laddad explosion till en tillfällig väg med den prisbelönta sprängningsmetoden Mine Schedule Flexibility.

Orica Senior Manager WebGen™ kommersialisering, Rhys Patterson:

– Det är kulmen på år av forskning och utveckling inom teknik, marknadsföring, kommersiella, leverans- och tillverkningsteam. Vi är glada att kunna meddela att WebGen 200 Surface nu är kommersiellt tillgänglig för våra kunder.

Dessutom är säker passage av gruvutrustning över lastade spränghål genom att upprätthålla parallell gruvdrift, och borrning och lastningsaktiviteter nu en realitet, vilket avsevärt kan öka den vertikala framfarten av ytgruvor. Produktionsförseningar i samband med uteslutningszoner runt laddade sprängmönster under åskväder kan också elimineras med WebGen™.

Oricas underjordiska kunder runt om i världen påbörjade övergången till WebGen™ 200 Underground Pro, där Newmont Borden var den första underjordiska kunden som skördade frukterna av att anta denna spelförändrande teknik i slutet av 2022. Konstruerade för att leverera robust säkerhet och tillförlitlighet, de fyra varianterna av WebGen™ 200 har byggts med förbättrade möjligheter, säkerhet och mångsidighet, vilket säkerställer att den möter de extrema gruvförhållandena som kunder på ytan och under jorden möter.

Oricas omfattande verifierings- och valideringsprodukttester på fältet nådde testprogrammets milstolpar för WebGen™ 200 Surface primer vid Moose Creek Quarry i Nordamerika, Karreman Quarries och TerraCom Limited Blair Athol Mine i Australien, och deras partnerkundsgruva i norra Chile.

WebGen™ 200 kompletta sviten består av fyra produktvarianter och inkluderar ett bredare utbud av boostervikter, vilket öppnar nya segment, applikationer och möjligheter inom både mark- och underjordsbrytning. Det kompletta produktsortimentet inkluderar WebGen™ 200 Surface, WebGen™ 200 Surface Pro (mot slutet av 2023), WebGen™ 200 Underground Pro och WebGen™ 200 Dev.