Nyheter

Copy of Sex LO-förbund i upprop: ”Rädda branschskolorna från nedläggning!”

”Kompetensbristen ökar under kommande år. Då är det bakvänt att lägga ner utbildningar som leder till efterfrågade jobb.”

Det skriver Therese Guovelin, 1:e vice ordförande, LO. Johan Lindholm, Förbundsordförande, Byggnads  , Barbro Andersson, Vice förbundsordförande, Kommunal, Madelene Engman, 1:e vice förbundsordförande, GS-facket, Pontus Boström, 2:e vice förbundsordförande, Elektrikerna, Peter Sjöstrand, Vice förbundsordförande, Målarna i en debattartikel i Dagens Samhälle:

”Bristen på hantverkare är stor. Trots det kommer regeringen att lägga ner branschskolorna. Det är helt fel väg att gå. Kompetensbristen ökar under kommande år. Då är det bakvänt att lägga ner utbildningar som leder till efterfrågade jobb.”

”Branschskolorna utbildar hantverkare inom viktiga yrkesområden som plåtslagare, golvläggare, lackerare, kylmontör, ventilationstekniker, trädgårdsanläggare och skogsmaskinförare. Syftet med skolorna är att stärka den nationella kompetensförsörjningen till utbildningar som få elever på gymnasiet eller inom vuxenutbildningen väljer.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.dagenssamhalle.se/opinion/debatt/radda-branschskolorna-fran-nedlaggning/

Foto: Charlotta Wasteson