Nyheter

Atlas Copco utvecklar solenergiparker i Adelaide

Atlas Copco Power Technique Australia har inlett ett spännande partnerskap med entreprenadföretaget Solar Farm Construction, för ett stort projekt för förnybar energi som kommer att leda till etablering av solenergiparker i Australiens livliga stad Adelaide, södra Australien.

Adelaide stor mark att skapa för solgårdar och är idealiskt placerad för att dra nytta av att integrera solenergi som en central del av sin energimix. Projektet mellan Solar Farm och Atlas Copco kommer att bidra till att ytterligare stärka landets meriter för förnybar energi, med solenergi som landets första största förnybara energikälla. Den utgör 12 % av Australiens totala elproduktion, nära vindkraften bakom solenergi, med 10 %.

Solar Farm Construction är en specialist på förnybar energi baserad lokalt i Melbourne, och dess team arbetar dygnet runt för att säkerställa projektets framgång i tid.

Företagets verkställande direktör, Thomas McMinn, och National Business Development Manager, Daniel Zec, valde Atlas Copcos mobilkompressor X-Air + 1100-25 som den idealiska partnern för att hjälpa till att slutföra projektets krävande borriggprocess; påverkas av dess högtrycks- och flödeskapacitet som gör att den kan arbeta snabbt, samtidigt som den effektivt tar bort sticklingar.

– X-Air 1100 är en perfekt passform för solgårdskonstruktioner, eftersom den har –25 bar tryck för att kunna ta sig igenom hårt berg. Bättre prestanda – Dynamic Flow Boost, Dynamic Flow Boost ger dig 10 % tillsatsflöde vid spolning och under påfyllning av borrstam. Det innebär snabbare spolning, stampåfyllning och kortare tid att avsluta borrjobbet. Modulär design för enklare underhåll och ett litet fotavtryck med en läckagesäker ram, säger Daniel Zec, nationell affärsutvecklingschef.

X-Air + 1100-25 är den senaste innovationen inom högtryckskompressorer och har visat sig vara integrerad för att borra de 2 meter djupa hålen som krävs för en säker och säker konstruktion av projektets solfarm. Stenar är särskilt svåra att bryta igenom på platsens ojämna terräng, men tack vare X-Airs 25 avancerade tryck-och-flödesteknik slutförs processen med lätthet.

Kompressorn är nödvändig för att borra tiotusentals hål i hela projektområdet, och dess valfria vagnhjul ger fördelen av enkel manövrerbarhet på plats. Dessutom använder dess nya Caterpillar C9.3-emissions-dieselmotor i steg IIIA mindre bränsle än modellens föregångare, vilket sänker utsläppen och resulterar i effektivitetsbesparingar – utan att kompromissa med kvalitet eller effektivitet.

Solar Farm Constructions team har ytterligare kontroll över borrprocessen, tack vare Atlas Copco-enhetens intelligenta Xc4004-styrenhet, som kan ställas in på ett erforderligt flöde eller ett tryck, beroende på applikation. Spegelboxen (tillval) gör det också möjligt för användaren att styra sin kompressor direkt från borriggen, vilket innebär att de kan undvika att slösa tid på att behöva springa fram och tillbaka för att starta, stoppa eller ändra dess inställningar.

Det är på något sätt passande att ren och smart luft från Atlas Copco gör ett rent och smart solenergiprojekt till liv.