Nyheter

Kongsberg Digital lanserar industriell arbetsyta för att forma framtidens arbete i kolintensiva industrier

Kongsberg Digital i Oslo har lanserat sin Industrial Work Surface som syftar till att fundamentalt förändra hur koldioxidintensiva industrier fungerar genom att göra det möjligt för företagets mjukvaruanvändare att arbeta i en enda digital miljö. Genom att tillhandahålla end-to-end-användararbetsflöden kommer Kongsberg Digitals kunder att dra nytta av renare, effektivare och lägre kostnader, vilket förstärker företagets beprövade teknik som redan används inom energi- och sjöfartssektorerna.

Boston Consulting Groups forskning visar att så mycket som 70 % av värdet av digitalisering kommer från att anamma nya sätt att arbeta. Den industriella arbetsytan kommer att göra det möjligt för användare inom energi- och sjöfartsindustrin att dra nytta av detta värde genom att minska åtkomsten till data och uppnå bättre sätt att arbeta för att underlätta smartare, säkrare och grönare verksamhet. 

Med hjälp av Kongsberg Digitals beprövade teknologi, såsom digitala tvillingar, datahanteringsinfrastruktur, simulering, visualisering och maskininlärning, kommer Industrial Work Surface att kombinera Kongsberg Digitals domän- och teknikexpertis för att skapa en enda end-to-end användaryta. 

Kongsberg Digital-kunder kan använda den industriella arbetsytan under hela livslängden för projekt och tillgångar, och sömlöst utnyttja data och insikter i företagets svit av teknologiapplikationer för att minska kostnader och stillestånd, samtidigt som de ger snabbare tillgång till viktig information om tillgångarnas status.

Koldioxidintensiva företag kan få tillgång till och skala allt från modellering av anläggningar för avskiljning, användning och lagring av koldioxid (CCUS), varningar för prediktivt underhåll och energioptimeringsrekommendationer till ESG-rapportering, information om koldioxidutsläpp och prestandaanalyser på kritisk utrustning. 

Denna holistiska och intuitiva driftvy kräver ingen omskolning från befintliga användare och sätter kundupplevelsen centralt i tekniken. Det effektiviserar antalet programvaror eller leverantörer som krävs för att driva verksamheten via en enda säker inloggning.

Shane McArdle, VD på Kongsberg Digital:

– Genom att förse industriella operatörer och arbetare med de verktyg som behövs för att fatta kritiska beslut baserat på all tillgänglig data, syftar Kongsberg Digitals Industrial Work Surface till att omdefiniera hur företag designar, driver och underhåller sina tillgångar. Vi ger företag möjlighet att med digitala arbetsflöden driva prestanda när de reagerar på energiomställningen mot nettonoll, vilket gör det möjligt för dem att arbeta smartare, säkrare och grönare. 

– Vår vision är att förändra globala industrier genom att förändra och forma hur människor arbetar. Som ett industriellt mjukvaruföretag förstår vi värdet av att digitalisera koldioxidintensiva industrier genom att implementera nya sätt att arbeta. Den industriella arbetsytan kommer att förändra hur dessa industrier fungerar och hjälpa företag att frigöra digitaliseringens fulla potential.

James Maguire, Business Transformation Manager på Kongsberg Digital kund LNG Canada kommenterar hur Industrial Work Surface kommer att hjälpa till att effektivisera företagets verksamhet:

– The Industrial Work Surface kommer att ge våra medarbetare den information och data de behöver till hands för att fatta beslut eller felsöka problem genom en enda yta där de kan utföra projektarbete.

 –Det här nya sättet att arbeta kommer att göra det möjligt för våra team att lära av tidigare händelser, förutsäga framtida händelser och föreskriva en väg framåt för att optimera produktionen och utrustningens prestanda automatiskt, upprätthålla säkra och energieffektiva driftsparametrar utan manuellt ingripande. Den industriella arbetsytan är hörnstenen till våra framtida ambitioner.

Andreas Enger, VD för Höegh Autoliners, tar upp några av de utmaningar som sjöfartssektorn står inför och hur antagandet av nya arbetssätt kan hjälpa fartygsägare och operatörer att möta dessa krav:

– Den digitala överlagringen måste möta många nya krav och möjligheter, det vill säga allt från att följa lasten från slut till ända till att hantera och dirigera fartygen – men det viktigaste är koldioxidredovisning. Med våra nya fartyg har vi möjlighet att integrera konnektivitet genom design, vilket gör implementeringen av teknik som att använda digitala tvillingar möjlig. Vi bygger dubbelbränslefartyg och vi måste se till att vi kan rapportera och fördela koldioxidminskningarna.