Nyheter

Energi Fyn fortsätter bygga ut med Waystream i sitt nät

Waystreams långvariga kund Energi Fyn återkommer med större beställning på ASR8048 accesswitchar.

Energi Fyn är ett andelsägt nät som täcker den danska ön Fyn. Visionen är att erbjuda de 215 000 andelsägarna den snabbaste, grönaste och mest stabila uppkopplingen på Fyn. Energi Fyn fortsätter att rulla ut fiber och behöver därmed löpande accesswitchar både till nya kunder och för utbyte och uppgradering för befintliga kunder.

– Vi har fortsatt full fart på utbyggnaden av vårt fibernät och förväntar oss att under 2023 få ytterligare 16 000 kunder anslutna på vårt nät. Samtidigt är vi i processen att byta från ett så kallat lager3-nätverk till ett lager2-nätverk. Det kräver lite extra portar och fler ASR-switchar i vår driftcentral, säger driftchef Energi Fyn Bo Brøndsted-Jensen och berättar också att de räknar med att hålla ett högt tempo även framöver.

– Vi upplever ett växande intresse för vårt fibernät och ser ett ökat flöde av nya kunder från olika tjänsteleverantörer. Den ökade trafiken bidrar till att driva nyttjandegraden av vårt fibernät. Vi är nöjda med utrustningen från Waystream som bidrar till att upprätthålla hög stabilitet i den dagliga driften och vi lägger därför löpande beställningar. Ytterligare ett plus är att vårt fokus på klimatutmaningarna kommer bli allt större och det passar oss därför bra att enheterna från Waystream är klimatkompenserade. Vi har redan några pågående projekt där vi försöker reducera vårt CO2 avtryck i den dagliga driften, i syfte att minska elförbrukningen som går till kylning av teknikhusen, säger Bo Brøndsted-Jensen.

– Återkommande kunder är det bästa som finns och jag gläds över att vår trogna kund Energi Fyn fortsätter bygga ut med Waystreams produkter, säger Fredrik Lundberg, VD Waystream.

Affärerna med Energi Fyn görs genom Waystreams partner Conscia.