Nyheter

(C): ”Elstöd till företagen behövs snarast”

”Regeringen verkar överhuvudtaget inte bry sig om den kostnadschock som företagen, sedan lång tid lever i. Att sedan helt nonchalant dra benen efter sig på regeringskansliet för att ta fram ett förslag för att betala tillbaka 22 miljarder i elkostnader är oansvarigt.”

Det skriver Elisabeth Thand Ringqvist, Näringspolitisk Talesperson (C) i en debattartikel i Dagens Industri:

”Många företag har det tufft nu, men särskilt de små och medelstora företagen. De höjda räntekostnader slår särskilt mot de företag som inte har något alternativ till banken för sina krediter. Elpriserna är fortsatt höga. Kostnaderna för insatsvaror ökar vecka för vecka. Små företag har svårt att förhandla ner inköpspriser och många globala företag passar på att ta igen tidigare pressade marginaler.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.di.se/debatt/debatt-elstod-till-foretagen-behovs-snarast/