Nyheter

Euro Energy: Konsekvent arbete med hållbarhets frågor ger resultat

Än en gång syns Euro Energy i Dagens Industri, denna gång är det Vd Joakim Elm som berättar om hur man på Euro Energy konsekvent fokuserat på hållbarhets frågor och att verksamheten parallellt och stadigt utvecklats i positiv riktning.

– Ja det är alltid roligt när man syns i sådana här sammanhang och samtidigt ett tecken på att vi valt rätt strategi när det gäller Euro Energys tillväxt, säger Joakim.

Här följer en sammanfattning av intervjun:

– Vi har haft god tillväxt de senaste åren och ser inga tecken på att det skulle mattas av under 2023. Med ett gediget teknikkunnande och branscherfarenhet är vi idag en av de ledande leverantörerna till företag på denna del av elbranschmarknaden, säger Joakim Elm Vd på Euro Energy Components.

EC importerar och distribuerar produkter och lösningar inom elteknik. Det rör sig om distribution och montagematerial för ställ-verk och centraler, potentialjordning och AMS-arbete.

– Tack vare vårt nätverk av partners och breda kunskap kan vi ta fram tidsbesparande och högkvalitativa lösningar åt våra kunder, berättar Joakim Elm.

Företagets målsättningar är att erbjuda kunskap, produkter och lösningar som gör att deras kunder erhåller tidsbesparingar vid konstruktion och montering av ställverk och centraler samt utföra säkert arbete med spänning upp till 800 kV.

Det gäller att ligga i framkant

När Sveriges industri växlar upp och blir allt-mer elektrificerad, gäller det hänga med och förstå sig på den efterfrågan som då uppstår.

Euro Energy som har brett sortiment och kompetenta partners är väl uppdaterade med produkter och lösningar som skyddar byggnader, människor och komponenter från åsknedslag eller överspänningar i elnätet.

Säkerhet en självklarhet på EEC

Det är väldigt viktigt att skydda exempel-vis industribyggnader, datalagringshallar, sol- och vindkraftparker, batterilagrings- anläggningar (containrar) eller vätgasanläggningar från direkt eller indirekt blixtnedslag. Skadorna kan bli förödande på både byggnader och komponenter men också på människor.

Rätt produktval förebygger ekonomiska förluster

Några timmars drift- eller produktionsstopp är förenat med höga kostnader för industrin. Vi försöker hjälpa våra kunder att jobba pre-ventivt och levererar noggrant testade och utvalda produkter för till exempel konstruk-tion av ställverk, fördelningsstationer och centraler.

– På så vis bidrar vi tillsammans till att skapa hållbara byggnationer, lösningar som dessutom är ganska enkla att räkna hem för våra kunder, avslutar en till synes nöjd vd på Euro Energy.