Nyheter

Ny digital tjänst för omställning inom industrin

Schneider Electric lanserar en ny tjänst för industrier som ska hjälpa till att påskynda planeringen och genomförandet av digitala omställningar.

Under den årliga konferensen ARC Industry Leadership Forum i Orlando lanserade Schneider Electric, ledare inom den digitala omställningen av energihantering och automation, den nya tjänsten Industrial Digital Transformation. Tjänsten är designad för att hjälpa industriföretag med framtidsanpassade och effektiva digitala omställningar.Industriföretag kan nu dra nytta av Schneider Electrics expertis inom industri och energi, med stöd från industriella mjukvarufunktioner, för att uppnå märkbar effekt över en rad olika ändamål:

Operativ effektivitet

Hållbarhet och energieffektivisering

Optimering av tillgångar

Cybersäkerhet

Schneider Electric är ett av få företag i världen som har mottagit flertalet utmärkelser av 4th Industrial Revolution (4IR) Advanced Lighthouse av World Economic Forum för deras egna globala och smarta fabriker och distributionscenterLighthouses är fabriker som har tagit 4IR-tekonologi från pilot till storskalig integration, för att utveckla verksamheter, värdekedjor och affärsmodeller för ekonomisk, operativ och hållbar avkastning.

– Enligt vår forskning är det 83 procent av våra slutanvändare och OEMs som rör sig framåt i sin digitala omställning. Av dessa är det endast sju procent som känner att de har slutfört processen. Därför är det en absolut nödvändighet att resterande överväger användning av digitala omställningstjänster för att påskynda sin digitala omställning, snabbare uppnå ekonomiska fördelar och samtidigt förhindra oplanerade driftstopp, säger Craig Resnick, Vice ordförande och rådgivare på ARC Advisory Group.

– En lyckad digital omställning inom industrin kräver en global vision som är agil nog att kunna stödja lokala behov. Framgångsrika program innefattar effektivitet, hållbarhet och robust cybersäkerhet. Det som framhäver Schneider Electric är vår kombination av erfarenheter kring digitala omställningar inom industrier. Allt med stöd av vår världsledande energihanterings- och automationsteknologi samt mjukvara, levererat av lokala experter med fult stöd från våra globala team, säger Marc Fromager, SVP Industrial Automation Services på Schneider Electric.

I OMDIA:s rapport, Taking Control of Industrial Transformation, visade det sig att respondenterna inte bara ser digital omställning som ett sätt att hantera kostnader utan även som en kritisk komponent med strategisk betydelse för deras verksamhet och som främjar och stödjer innovation. Med klimat- och energikriser som driver på behovet av digitala omställningar ytterligare måste industriföretagdessutom göra betydande framsteg när det kommer till energieffektivisering, upphandling av förnybar energi och elektrifiering.

Läs mer om digitala tjänster för industriell automatisering:

här.