Nyheter

Setra har utsett ny VD

Setra har utsett Marcus Westdahl till ny VD för bolaget. Marcus Westdahl är i dagsläget koncernchef för EFG European Furniture Group. Han har haft flertalet ledande befattningar inom trä- och pappersindustrin de senaste 20 åren.

Setras nuvarande vd Katarina Levin meddelade styrelsen i oktober 2022 att hon skulle avgå på grund av personliga skäl i samband med företagets stämma i maj 2023.

Anders Källström, ordförande i Setra, förklarar utnämningen av Marcus Westdahl till ny vd.

– Vi är mycket glada åt att Marcus Westdahl blir den som tar över som vd på Setra. Han har en gedigen erfarenhet av ledande positioner inom möbel- och pappersindustrin och har visat på mycket goda resultat, säger Anders Källström, styrelseordförande i Setra.

– Jag är både stolt och glad för förtroendet. Setra har en spännande position på marknaden och ägare som väljer att investera i ökad effektivitet och konkurrenskraft. Setra har alla möjligheter att fortsätta sin positiva utveckling även i en lite tuffare marknad och det är en resa som jag verkligen ser fram emot att vara med och driva, säger Marcus Westdahl.

Setra har de senaste åren investerat stort i ny modern utrustning vid flera av företagets anläggningar med nya torkanläggningar och nya maskiner som ökar kapaciteten. I Hasselfors har företaget byggt ett helt nytt justerverkshyvleri och i Långshyttan fortsätter bolagets träindustricentrum att växa. Där tillverkar bolaget limträ, KL-trä, reglar och komponenter.

Anders Källström framhåller Marcus förmåga att leda och utveckla framgångsrika team och hans stora intresse för hållbar utveckling.

– Vi är övertygade om att Marcus är rätt person att leda Setras fortsatta utveckling med ett starkt fokus på ökat värde, konkurrenskraft och hållbarhet, säger Anders Källström.

Datumet för när Marcus Westdahl tillträder som VD kommer att kommuniceras i vår.