Nyheter

Radiflow inleder Sverige-satsning

Det Israel-baserade cybersäkerhetsföretaget Radiflow inleder nu en Sverige-satsning, med ambitionen att bli ledande i sin nisch inom två år. Ansvarig för satsningen blir Jesper Nilsson som därmed driver Radiflows tillväxt i Norra Europa.

I takt med att digitaliseringen tar fart för allt fler industrier, med allt vad det innebär i form av IoT och distribuerade nätverk, så blir det samtidigt mer komplext att skydda driftsystemen mot attacker. Det är här Radiflow kommer in i bilden.

– Jag ser mycket fram emot Sverige-satsningen och vi kommer nu att både anställa medarbetare och etablera samarbeten med branschens bästa distributörer och systemintegratörer för att möta marknadens behov tillsammans med dem. Det finns stora möjligheter att tillsammans med partners förbättra cybersäkerheten hos gemensamma kunder, säger Jesper Nilsson.

Radiflow fokuserar särskilt på cybersäkerhet för operationell teknologi (OT), vilken omfattar verksamheters driftsystem och kritiska nätverksinfrastruktur. Kunderna finns inom exempelvis tillverknings-, gruv- och livsmedelsindustrin, samt inom offentlig sektor, logistik- och energibranschen. Med Radiflows plattform kan företag skydda driftsystem och kritiska nätverk baserat på verkliga risker. Riskbedömningen sker utifrån kundens specifika situation i förhållande till befintliga och nya cyberhot. Istället för de fyra till fem veckor som det ofta tar att genomföra den här typen av riskanalyser, så kan Radiflow ta fram effektiva analyser inom en vecka. Med Radiflow får man dessutom en plattform för löpande riskanalyser som visar hur man bör anpassa säkerhetsarbetet över tid.

– På grund av den stora mängden variabler som är involverade är det i princip omöjligt, och även kontraproduktivt, att agera på alla säkerhetsrisker i förhållande till industriella nätverk, säger Jesper Nilsson. Det gäller istället att med precision kunna prioritera hoten med störst potentiell påverkan – istället för att nödvändigtvis fokusera på de mest sannolika hoten – och upprätta säkerhetsåtgärder därefter.

Radiflow grundades 2009 i Tel-Aviv, Israel, och har sitt huvudkontor där.

Om Radiflow

Radiflow hjälper industriföretag och organisationer att slippa kompromissa med säkerheten för driftsystem och kritisk infrastruktur. Vi vill inte att organisationer inser vikten av cybersäkerhet när det är för sent. Vi tror att du inte kan skydda det du inte kan se, och du kan inte upptäcka saker som förblir dolda. Vi ger våra kunder möjlighet att prioritera sitt cybersäkerhetsarbete för operationell teknologi (OT) utifrån verkliga risker. Med Radiflow kan CISO:s fatta bättre beslut och vidta datadrivna åtgärder.