Nyheter

Per-Anders Gustafsson blir ny VD för Göteborg Energi

Per-Anders Gustafsson arbetar idag som tf vd för Göteborg Energi, en tjänst som han haft sedan 1 oktober 2021. Per-Anders har en lång anställning bakom sig i koncernen och gedigen erfarenhet från olika ledande positioner i företaget.

– Vi är glada att kunna meddela att styrelsen beslutat att utnämna Per-Anders Gustafsson till ny vd för Göteborg Energi från den 1 mars 2023. Per-Anders har en gedigen erfarenhet från olika ledande positioner i företaget. Nu senast som tf vd under en tid som präglats av en turbulent energimarknad. Detta har han hanterat på bästa sätt och visat ett gott ledarskap. Samtidigt har han samordnat all den kompetens som företaget besitter och fokuserat på de stora investeringar koncernen står inför de närmaste åren, säger Jan Hallberg, ordförande för Göteborg Energi.

– Vi lever i en tid där frågorna om energi, omställning och klimat aldrig har varit mer angelägna. Jag är stolt och hedrad över förtroendet att få leda Sveriges fjärde största energibolag i en region som befinner sig i det mest omfattande utvecklingssprånget i modern historia. Förväntningarna på framtidens fossilfria och förnybara energilösningar är stora och jag är, efter snart 20 år i branschen, övertygad om att det bara är i nära samarbete med alla medarbetare, kunder, leverantörer, näringsliv och politik som vi verkligen kan göra skillnad. Göteborg Energi är ett fantastiskt bolag och min drivkraft för hållbara affärer, god arbetsmiljö och snabbare omställning kommer att genomsyra min agenda – varje dag, säger Per-Anders Gustafsson.

Per-Anders Gustafsson tillträder tjänsten den 1 mars 2023.