Nyheter

dataFEED OPC Suite Extended från Softing Industrial stöder nu integration av produktdata från XML-filer

Den nya ”File Read”-funktionen i dataFEED OPC Suite Extended V5.25, möjliggör åtkomst till processdata som finns tillgänglig via XML-filer.

dataFEED OPC Suite Extended är en allt-i-ett-lösning för OPC-kommunikation och molnanslutning, som ger åtkomst till styrenheter och IoT-enheter från ledande tillverkare. Med den nya funktionaliteten File Read säkerställer sviten åtkomst till brownfield-PLC:er, enheter och maskiner som levererar data via XML-filer.

Snabb och enkel dataintegration

File Read gör det möjligt att snabbt och säkert integrera processvärden från XML-filer i produktionsstyrningsapplikationer som MES eller OEE via standardgränssnitten OPC Classic eller OPC UA. Produktionsdata kan även integreras i IIoT-molnlösningar via MQTT eller REST. Dessutom finns det möjlighet till dataloggning för dokumentation, analys eller verifiering i en separat databas.

En allt-i-ett-lösning för dataintegration

dataFEED OPC Suite ger åtkomst till styrenheter från ledande tillverkare som Siemens SIMATIC S7, Rockwell ControlLogix, B&R, Mitsubishi samt Modbus-styrenheter (t.ex. från Wago). Den fungerar som en gateway mellan de två OPC-standarderna så att befintliga OPC Classic-komponenter och applikationer kan integreras i moderna OPC UA-lösningar för Industri 4.0-applikationer. Produktionsdata överförs till IoT Cloud- eller Big Data-applikationer via MQTT- och REST-protokollen. Sviten stöder lagring av produktionsdata i en fil, i en SQL-databas eller i MongoDB och CouchDB. Tack vare de omfattande funktionerna för förbehandling av data, kan data enkelt och flexibelt anpassas. Med OPC UA Reverse Connect-funktionalitet säkerställer sviten även säker kommunikation mellan OPC UA-komponenter separerade av brandväggar eller DMZ:er.

Om Softing Industrial

Softing ansluter olika automationskomponenter för att mata data från verkstadsgolvet till molnet för kontroll och analys. Företagets produkter gör det möjligt att övervaka och diagnostisera kommunikationsnät för att säkerställa ett tillförlitligt dataflöde och därmed skapa grunden för att optimera produktionsprocesser.

Mer information finns på:

https://industrial.softing.com