Nyheter

Flygbilder ska upptäcka fjärrvärmeläckor

Jönköping Energi planerar att genomföra flygningar över Jönköping med omnejd. Flygplanet kommer att ta flygbilder med värmekamera över vårt fjärrvärmenät för att upptäcka eventuella läckor. Exakta datum är inte satta då vädret styr.

Vi jobbar med ständiga förbättringar i vårt fjärrvärmenät och som ett led i det har vi anlitat ett företag som kommer att ta flygbilder med värmekamera. Flygningen kommer pågå under natten. Områden som berörs är Jönköping, Huskvarna, Norrahammar, Bankeryd, Taberg och Gränna.

– Värmebilderna är ett smart sätt att kunna upptäcka eventuella läckor i vårt fjärrvärmenät. För att få bra bilder måste det vara snöfritt på marken och klart väder, säger Johan Wickert på Jönköping Energi.

De exakta datumen för flygningarna är inte satta ännu eftersom vädret spelar in. De exakta tiderna kommer att meddelas på Jönköping Energis sociala medier och på webbplatsen.