Nyheter

Nykomlingen sänker produktionsledtiderna

Med Certainli kan teknikprodukttillverkare spara upptill hundratusentals kronor per utvecklad och lanserad produkt. Detta genom att eliminera manuellt arbete, extrautgifter och förseningar vid CEmärkning och andra globala produktcertifieringar.

RegTech-bolaget grundades av ett team ingenjörer i februari 2022 och nu knappt ett år efter uppstart tar uppstickaren in tre miljoner kronor för fortsatt expansion. De välkomnar dessutom teknikjätten Megger som kund. 3,8 miljarder SEK – så mycket kostar det teknikprodukttillverkare i Europa uppskattningsvis varje år att manuellt samla in nödvändiga testcertifikat från komponenttillverkare.

För att effektivisera dessa manuella arbetsprocesser startades Certainli av den ingenjörsgrundade bolagsbyggaren Hidden Dreams tillsammans med de tre ingenjörerna Alfred Samuelson, Susanne Sundström och Johan Rågmark. De har sen tidigare med sig Life Science-aktören Key2Compliance på resan. Nu står det klart att Megger också kliver på som en av bolagets första kunder.

Anrika Megger har varit ledande inom elektriska tester och mätningar globalt i drygt 130 år. Från elproduktion till eluttag i ditt hem täcker Meggers produkter i princip alla testapplikationer inom elförsörjningsindustrin och kommer därmed spela en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen av tjänsten.

– Vi har fått en fantastisk start på vår bolagsresa med stark validering från industrin att Certainlis produkt behövs på marknaden, och nu även från externa investerare som sätter förtroende i oss och vår affärsidé. Produktutvecklingsföretag på dagens marknad måste hantera pågående global komponentbrist och leveranskedjeproblem, utlöst av Covid-pandemin och förstärkt av växande geopolitisk spänning. Detta tvingar våra kunder till frekventa komponentutbyten i sina produkter, samt att upprätthålla ett stort antal likvärdiga alternativ från olika leverantörer för varje komponent. Dessutom ser vi ständigt ökande produktregleringar världen över. Därmed är effekten av den ineffektivitet vi tar itu med större nu än någonsin, säger Alfred Samuelson, medgrundare och vd på Certainli.

Certainli tar in tre miljoner för att expandera teamet på såväl utvecklings- som kundhantering-/säljsidan i syfte att lansera och vidare kommersialisera sin instegsprodukt. Den nyfyllda kassan ska dessutom gå till att etablera deras position på den nordiska marknaden och därefter stegvis ut i Europa. Bland investerarna i rundan finns bland andra affärsprofilerna Maximilian Hermelin och Louis Hedberg.

– Certainlis tjänst kommer lösa en riktigt jobbig huvudvärk för produktutvecklingsindustrin. Plattformen har potential att helt och hållet automatisera vårt inhämtande av komponentcertifikat för kritiska komponenter. Tjänsten kommer dessutom förenkla compliancebedömningen för komponenter redan tidigt i utvecklingsprocessen, för att undvika förseningar och extrakostnader vid certifiering av produkten som helhet. Som ett resultat kommer vi både bli mer effektiva och lönsamma, det här är början på ett spännande och viktigt samarbete säger David Millares, Team Manager Hardware Development på Megger Sweden.