Nyheter

Förändring i SSABs koncernledning

Jonas Bergstrand, chefsjurist på SSAB, har beslutat att lämna SSAB för att bli chefsjurist på Volvo Construction Equipment.

Jonas Bergstrand har varit chefsjurist och medlem av SSABs koncernledning sedan 2006. Han har under tiden på SSAB även innehaft flera andra viktiga ansvar så som tex strategi, inköp och M&A.

– Jag har under mina snart 17 år i ledningen fått uppleva en genomgripande utveckling av SSAB, till dagens moderna börsbolag med global verksamhet och omfattande stålproduktion i tre länder. Det bolag jag snart lämnar har idag en unik position på marknaden globalt inom höghållfasta stål, två mycket starka hemmamarknader och vi är dessutom ledande i den gröna omställningen. Jag är tacksam för att ha haft förmånen att få vara med om denna fantastiska resa tillsammans med många stolta och skickliga medarbetare, säger Jonas Bergstrand.

– Jonas är en erfaren och uppskattad medarbetare och koncernledningsmedlem på SSAB. Han har haft stor betydelse i arbetet med att bygga det företag som SSAB är i dag, med en global position inom höghållfasta stål och som ledare i den gröna omställningen.  Jag vill tacka Jonas för hans insatser för företaget och önska honom lycka till med det nya uppdraget, säger Martin Lindqvist, vd och koncernchef SSAB.

Jonas Bergstrand lämnar SSAB i sommar och en rekryteringsprocess för att hitta hans efterträdare inleds omedelbart.