Nyheter

Epiroc vinner stor utrustningsorder för platinagruva i Sydafrika

Epiroc, en ledande produktivitets- och hållbarhetspartner för gruv- och infrastrukturindustrin, har vunnit en stor order för gruvutrustning med låg profil från African Rainbow Minerals för användning vid en platinagruva i Sydafrika.

African Rainbow Minerals har beställt borriggar, lastare och gruvtruckar för användning vid platina-gruvan Bokoni i Limpopo-provinsen, Sydafrika. Efter några år av underhåll och uppgradering ska gruvan återigen dra igång verksamheten.

Orden värderas till mer än MSEK 125 och bokades under det första kvartalet 2023.

– Vi är glada att åter igen tillhandahålla utrustning till Bokoni Platinum-gruvan, säger Helena Hedblom, Epirocs VD och koncernchef.  Vi ser fram emot att stödja African Rainbow Minerals när de startar om och driver gruvan på ett så produktivt och säkert sätt som möjligt.

De beställda maskinerna är byggda med en låg profil som är väl lämpad för gruvans låga takhöjder. Utrustningen inkluderar Boomer ortdrivningsriggar, Boltec och Cabletec bergförstärkningsriggar, Scooptram lastare och Minetruck gruvtruckar. Alla maskiner kommer utrustade med Epirocs telematiklösning Certiq för automatiserad övervakning av produktivitet och maskinprestanda. Flera andra avancerade funktioner ingår, som till exempel ett hydrauliskt pilotstyrsystem som ytterligare förbättrar borrprecisionen för Boomer-maskinerna.

Leverans av utrustningen kommer att påbörjas under första kvartalet 2023 och fortsätta in i 2024.