Nyheter

Volvo CE presenterar lösningar för en industri i förändring på CONEXPO 2023

Besökarna i Volvos monter på CONEXPO-CON/AGG i Las Vegas den 14-18 mars, kommer att få möjligheten att provköra kompakta eldrivna maskiner, samt upptäcka helt nya skräddarsydda tjänster för smartare arbete och tillväxt i verksamheten.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) bygger en unik monterupplevelse på mässan CONEXPO-CON/AGG 2023 för att hjälpa kunder och andra besökare att vara redo för en bransch i ständig förändring.

Den drygt 5 000 kvadratmeter stora Volvomontern, F8926 på festivalområdet, har temat ”Change Starts Here. Be Ready For It”. Montern kommer att innehålla företagets nyaste och mest populära produkter, banbrytande tjänster och teknologi fördelat på bland annat en Solutions Hall, två områden för provkörning eldrivna grävmaskiner och hjullastare samt plats för ett unikt tillfälle att träffa några av anläggningsbranschens influencers från den populära TV-serien ”Gold Rush”.

– Vi har åtagit oss att bli ett fossilfritt företag till 2040, men vi når inte målen med bara prat. Det gäller att gå från ord till handling, säger Melker Jernberg, vd för Volvo CE. Det finns ingen tid att slösa och det är därför vi säger ”Change Starts Here”. Tekniken utvecklas dessutom snabbt och det är där tillägget ”Be Ready for It” kommer in. På CONEXPO vill vi hjälpa våra kunder att vara förberedda för förändringen genom att visa upp vårt breda utbud av kommersiellt tillgängliga eldrivna maskiner förpackade med tillhörande laddningsinfrastruktur och andra hållbara energilösningar.

Utöver två stora provkörningsarenor i montern för elektriska maskiner kommer Volvo CE också att visa upp fler maskiner ur sin växande elektriska maskinprogram. Det rör sig om den medelstora bandgrävaren EC230 Electric på 23 ton och Volvos asfaltvält DD25 Electric – den sistnämnda en nyhet som presenterades på Volvos pre-CONEXPO presskonferens den 18 januari.

Men en blick in i anläggningsbranschens framtid slutar inte med el. Volvo CE kommer också att visa upp autonoma koncept, världens första vätgasdrivna dumper, en fjärrstyrd maskin och mycket mer när företaget strävar mot att hjälpa fler kunder att nå sina egna mål för effektivitet och minskade koldioxidutsläpp.

I Volvos monter kommer även företagets nästa serie grävmaskiner att visas, med en ny modell som presenteras på mässans öppningsdag, och den uppgraderade hjullastaren L350H. Beprövade Volvo grävmaskiner, hjullastare, dumprar och andra produkter kommer också att visas med produktexperter redo att svara på besökarnas frågor.

Andra bolag ur Volvokoncernens kommer också att finnas i montern, bland annat en lastbil från Volvo Trucks, motorer från Volvo Penta och representanter från Volvo Financial Services.

Mer än bara järn

Inne i Solutions Hall kommer besökarna att kunna prata med experter om tjänster och teknik som kan skräddarsys efter hur de bedriver sin verksamhet för att växa nu och långt in i framtiden.

Lösningserbjudanden inkluderar:

Arbetsplatslösningar som ger kunderna skräddarsydda rekommendationer för deras flotta – oavsett varumärke – för att optimera arbetsplatsens setup och minska risken för olyckor.

Affärslösningar för att hjälpa kunder att effektivisera transaktioner, bättre kontrollera kostnaderna och maximera deras tillgänglighetspotential så att de kan behålla fokus på kärnverksamheten.

Finansiella lösningar inklusive unika erbjudanden och lönsamma paketlösningar som hjälper kunden att bättre hantera kassaflödet under säsongsmässiga nedgångar.

ActiveCare® Direct, Volvos unika telematiktjänst för övervakning av och rapportering från maskiner, som tillhandahåller proaktiv intelligens om maskinflottan för att slippa lägga tid och pengar på att diagnostisera maskinproblem.

Besökarna kan också träffa medlemmar från Discovery Channels TV-serie ”Gold Rush” från tisdag till fredag i Volvos monter, såväl som andra populära influencers i anläggningsbranschen under en meet-and-greet på onsdagseftermiddagen.

De kan också ta en närmare titt på Construction Equipment Dealer Teams eldrivna tävlingsbil från rallycross-VM. Som den officiella banbyggarpartnern till FIA World Rallycross Championship fortsätter Volvo CE att driva på industriomvandlingen mot hållbar kraft både på och utanför banan.

För de som inte kan delta i CONEXPO 2023 personligen eller som vill ha tillgång till exklusivt innehåll, är Volvo CE också värd för en virtuell upplevelse som tar showen på mässan till hem och kontor runt om i världen. De som är intresserade av att se nya produktlanseringar, uppleva maskinpresentationer, interagera med Volvos experter och mycket mer – kan registrera sig nu för detta exklusiva online-evenemang för att ta del av showen.

”Oavsett om man ansluter i Las Vegas eller virtuellt, har vi en fantastisk show planerad för besökarna med en blandning av maskiner och tjänster, praktiska övningar och utbildningssessioner – och jag är övertygad om att det kommer att bli både upplysande och roligt,” säger Stephen Roy, vd för region Nordamerika på Volvo CE.

För mer information om Volvos monter vid CONEXPO 2023, besök:

Volvo på CONEXPOs webbsida för fullständig information om mässan

eller:

www.swecon.se/conexpo för information på svenska.