Nyheter

Nivika har tecknat hyreskontrakt och uppför en industrifastighet i Värnamo till DS Smith

Nivika Fastigheter AB har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med DS Smith avseende uppförande av en ny industribyggnad på Bredasten industriområde i Värnamo. Tomten ligger på Bredastens nya etapp med skyltläge mot E4:an.

Avtalet avser en industribyggnad med en yta på totalt cirka 18 000 mfördelade på kontor, produktion och lager. Byggnationen har ett hållbarhetsfokus och omfattar bland annat en solcellsanläggning på 400 kWp samt ett tiotal laddstationer för elfordon.

Markarbete är uppstartat och anläggningen beräknas inflyttningsklar till vintern 2023/24.

 – Det är roligt att få förtroendet att bygga en ny anläggning i Värnamo åt en global aktör med lokal närvaro, vi är väldigt glada över att ha hittat ett upplägg där båda känner sig nöjda. Vi ser ett stort intresse för lager- och industrifastigheter på våra orter, detta blir den fjärde byggstarten på ett år som Nivika genomför på Bredasten Industriområde, säger Niclas Bergman, VD på Nivika.