Nyheter

Ny vd för Övik Energi

Roland Nordin blir ny vd för Övik Energi. Han tillträder som ny vd i bolaget den 1 juli 2023. Han efterträder Kristina Säfsten som haft posten sedan år 2009.

Roland kommer närmast från SCA AB där han sedan 2020 jobbar som Maintenance Director och sitter i affärsledningen för massadivisionen. Där har han bland annat ansvarat över projekt och elkraftsverksamheten samt underhållet inom affärsenheten.

Dessförinnan har Roland jobbat cirka 30 år på ABB AB i många olika chefsbefattningar. Den senaste befattningen på ABB var som chef för service- och projektverksamheten och han var även medlem i den svenska koncernledningen.

– Vi är mycket nöjda med att få Roland som ny vd på Övik Energi. Han har en gedigen erfarenhet från både industri- och energibranschen. Framför allt är han en erfaren ledare med ett samarbetsinriktat arbetssätt där han tidigare visat prov på både strategisk förmåga samt att få medarbetare och verksamheter att växa. Jag tror att Roland är helt rätt person att leda Övik Energi i den dynamiska fas där både bolaget och branschen nu befinner sig, säger Clas Engström, styrelseordförande för Övik Energi.

– Jag är oerhört tacksam för möjligheten att bli vd för Övik Energi, säger Roland Nordin. Jag brinner för regionens utveckling och har de senaste 23 åren veckopendlat från Örnsköldsvik. Jag har längtat efter ett jobb på hemmaplan där det funnits möjlighet att vara med och påverka framtiden och tillväxten i kommunen. Energibranschen som helhet är inne i en mycket spännande förändringsfas. Elektrifieringen som pågår i kombination med klimatomställningen gör att branschen och Övik Energi står inför både stora möjligheter och utmaningar.

– Övik Energi är ett viktigt företag och har många duktiga medarbetare. Jag ser fram emot att få jobba tillsammans med dem. Jag ser också fram emot att få jobba med utvecklingsmöjligheterna för Örnsköldsvik i ett tätt samarbete med kommunen, övriga kommunala bolag och näringslivet i Örnsköldsvik, avslutar Roland Nordin.