Nyheter

ABB investerar i ny automationsprogramvara för kvalitetskontroll för massa- och pappersbruk

ABB har lanserat sitt nya program QCS Automation Software Maintenance (ASM) som inte bara medger systemutveckling från äldre versioner till den senaste, utan även möjliggör kontinuerliga förbättringar mellan versioner tack vare tillgång till regelbundna programuppdateringar som hjälper massa-, pappers-, förpacknings- och mjukpappersbruk att maximera sina systeminvesteringar.

Med det nya QCS ASM får underhållschefer som uppgraderar sitt system inte bara den omedelbara fördelen av ett nytt system, utan de får också tillgång till de senaste funktionerna och releaserna av den aktuella programvaruversionen. Tidigare var dessa stegvisa förbättringar inte alltid så lätta att komma åt, vilket innebar att brukscheferna satt fast med den ursprungligen implementerade versionen av ett specifikt system.

ABB:s senaste livscykelhanteringsprogram eliminerar komplexiteten och kostnaden för att få tillgång till nya programreleaser och funktioner, rättelser och förbättringar mellan de större systemuppgraderingarna. Det minskar underhålls- och supportkostnaderna tack vare kortare leveranstider för programvara och bidrar därmed i slutändan till  att förbättra systemets tillgänglighet, tillförlitlighet och prestanda.

Det nya programmet möjliggör också en mer kostnadseffektiv, proaktiv systemhantering genom att erbjuda flera programnivåer som passar olika kunders behov. Den nya Maintain Plus-nivån ger förstahandsmöjlighet för kunder med den senaste versionen av QCS800xA att få tillgång till kontinuerliga programuppdateringar, nya funktioner, ökad cybersäkerhet och patcher inom deras nuvarande version närhelst de önskar det. Maintain & Evolve-nivån vänder sig till bruk med klassiska eller äldre QCS800xA-system som behöver uppgraderas mellan systemversioner.

Båda nivåerna inkluderar tillgång till förstklassig systemdokumentation via myABB, som är ABB:s kundportal för hantering av den installerade basen, där det går att se och administrera licenser. Kunderna kan också hålla sig informerade om alla systemuppdateringar genom releaseinformation som publiceras i ABB Library. Dessutom omfattar båda nivåerna uppdateringar av alla firmwarerelaterade enheter inom QCS-systemet som exempelvis nätverksplattform eller styrcentral för ställdon.

– Det som främst utmärker detta utbyggda program är den uppdaterade och skräddarsydda kundsupporten, säger Carl-Magnus Tjeder, global produktchef för Paper Machine Controls på ABB. Det här är ett stort steg för operatörer som redan har den senaste versionen, och som nu kan få nya funktioner kostnadseffektivt levererade av serviceteam snarare än projektteam när de så önskar.

QCS ASM är anpassat för kundens underhållschefer, produktionschefer och systemtekniker på alla marknader som vill framtidssäkra sitt bruk och hålla sig uppdaterade.