Nyheter

Ny VD för Swedrive AB

Dacke Industri meddelar att Bengt-Erik Karlberg utsetts till VD för Swedrive AB från och med den 1 februari 2023.

– Swedrive har en unik kompetens och produktmix, i kombination med en starkt drivande ägare så det ska bli mycket intressant att få bli en del av teamet på den fortsatta resan, säger Bengt-Erik Karlberg, tillträdande VD för Swedrive.

– Med Bengt-Erik ombord som VD för Swedrive ska vi fortsätta att stärka relationen med våra kunder och partners samt skapa ytterligare möjligheter att öka takten vad gäller organisk tillväxt. Genom hans tidigare erfarenheter och kunskap stärker vi vår industriella kompetens där vi skapar en hållbar lönsam tillväxt, säger Lars Fredin, VD och koncernchef på Dacke Industri och styrelseordförande i Swedrive AB.

Med 25 års erfarenhet som VD för företag inom ett flertal branscher såsom underleverantör till fordonsindustrin, vegetationsteknik till stadsutveckling samt bygg- och fastighetsbranschen har Bengt-Erik under mer än 15 år varit med och byggt upp Veg Tech AB inom vegetationstekniska lösningar till att idag vara ett dotterbolag inom Nordic Waterproofing som är noterat på Nasdaq Stockholm.

Bengt-Erik har en lång historia inom tillverkningsindustrin och kommer senast från Rappgo AB där han var verksam som VD. Hans bakgrund är utbildad utvecklingsingenjör samt reservofficer vid flygvapnet. Drivkraften genom hela hans yrkeskarriär har hela tiden varit att skapa mervärden genom organisk tillväxt kombinerat med förvärv tillsammans med engagerade och drivna medarbetare.