Nyheter

Semcon ny partner till Sandvik SRP inom digital produktinformation och utbildning

Semcon har inlett ett flerårigt partnerskap med Sandviks division Stationary Crushing & Screening. Avtalet innebär att Semcon kommer att ta ett helhetsansvar för produktionen av digital produktinformation och utbildningar. 

Sandvik SRP och Semcon har arbetat med att identifiera hur företagets produktinformation och utbildningar kan digitaliseras. När det nu är dags att påbörja genomförandet har Sandvik SRP valt Semcon som partner.

– Sandvik SRP tillverkar komplexa maskiner och prioriterar digitalisering av produktinformation och utbildningar för att skapa konkurrensfördelar, samtidigt som det inte är en del i deras kärnverksamhet. Vi är väldigt glada över att få förtroendet att utveckla detta tillsammans med Sandvik SRP, säger David Sondén, Sverigechef på affärsområdet Product Information på Semcon.

Inom Sandvik SRP:s division Stationary Crushing & Screening tillverkas maskiner för stenkrossning, siktning och matning. Det är stora och komplexa maskiner som kräver mycket teknisk information och utbildning för att kunna användas och underhållas både korrekt, optimalt och hållbart. Genom digitala lösningar kommer Sandvik SRP:s kunder och servicetekniker snabbare få den information de behöver i sitt dagliga jobb. Det skapar förutsättningar för högre effektivitet, minskat behov av support och därmed förbättrad uptime.

– Vi har valt Semcon som leverantör och samarbetspartner för produktinformation. Utöver den tekniska kompetensen så handlar produktinformation om helhetssyn, samarbetsförmåga och pedagogik och Semcon uppfyller allt detta, säger Martina Javerand, Technical support manager inom Sandvik SRP (Crushing & Screening).

Avtalet började gälla 1 januari 2023. Semcon bidrar med bland annat tekniska skribenter och experter inom digitalt lärande.

Foto: Sandvik