Nyheter

Alleima får ordrar avseende högförädlade rör till olje- och gassegmentet

Alleima har erhållit ytterligare två större ordrar för högförädlade rör; umbilicalrör, till kundsegmentet olja och gas, till ett totalt värde om cirka 515 miljoner kronor.

Ordrarna mottogs under det fjärde kvartalet och leveranser är planerade mellan andra halvåret 2023 och första halvåret 2024. Båda ordrarna klassificeras som större ordrar (gränsen är 200 miljoner kronor), och har ett totalt värde om cirka 515 miljoner kronor. Tillsammans med den större ordern som offentliggjordes den 17 november 2022 har Alleima erhållit tre större ordrar för umbilicalrör om totalt 755 miljoner kronor under det fjärde kvartalet 2022. Ordrarna kommer att rapporteras i divisionen Tube.

– Jag är stolt över att vi fortsätter att visa styrka som leverantör för dessa stora umbilicalprojekt för högförädlade rörprodukter. Energisektorn, inte minst offshore befinner sig i en stark investeringsfas, vi har en bra orderbok och vår projektlista är fortsatt solid när vi nu går in i 2023, säger Michael Andersson, verksamhetschef för divisionen Tube.