Nyheter

PLN Indonesia Power och Waves4Power tecknar samförståndsavtal om vågkraft i Indonesien

PLN Indonesia Power och Waves4Power har signerat ett samförståndsavtal angående utveckling av WaveEL™ vågkraftsparker i stor skala i Indonesien under de närmaste åren. Ett första kontrakt förväntas under 2023.

Avtalet undertecknades under evenemanget Sweden-Indonesia Sustainability Partnership (SISP) i början av december. SISP är ett forum för dialog med ett flertal intressenter, skapat i syfte att etablera samarbeten mellan Sverige och Indonesien som bidrar till att uppnå Agenda 2030, FN:s globala mål för hållbar utveckling.

Sverige har haft utmaningar som liknar de Indonesien nu står inför; miljöföroreningar, otillräcklig avfallshantering och ett stort beroende av fossila bränslen.
För att uppfylla de ambitiösa målen i Agenda 2030 för Sustainable Development Goals (SDG) samarbetar Sverige och Indonesien på regeringsnivå för att tillsammans bygga en mer hållbar värld.

Waves4Power har medverkat i Business Acceleration Program Indonesia (BAPI), ett program som initierats av Energimyndigheten och drivs av Business Sweden i Indonesien. Genom BAPI har Waves4Power en lokal representant i Indonesien, PT Bina Muda Teknikatama, som har representerat Waves4Power vid event och möten och identifierat ett flertal affärsmöjligheter för Waves4Power i Indonesien.

Foto: Dimitris Vetsikas