Nyheter

Eitech utför elinstallation för Inpacs toppmoderna industrianläggning i Lund

Under hösten 2022 påbörjades projekteringsarbetet inför uppförandet av en ny industrianläggning på kvarteret Tomaten 1 i Lund. Elinstallationerna kommer utföras av Eitech och beräknas påbörjas under sommaren 2023.

Projektet avser nybyggnation av en anläggning på ca 6 400 kvadratmeter innehållandes kontor, lager, produktion och teknikutrymmen åt Inpac, som är en leverantör inom förpackningsindustrin.

Verksamheten hanterar produkter som är känsliga för höga temperaturer och hög luftfuktighet, vilket ställer stora krav på lokalernas utformning och installationer.

– Eitech ansvarar för en komplett installation av el-, telesystem, ställverk, transformatorer, kraft, belysning, data, fiber samt larm och passagesystem. Vi kommer även att installera elbilsladdare, säger Per-Olov Forss, enhetschef på Eitech i Lund.

– En ny, toppmodern fabrik med den senaste tekniken ger oss möjligheter att fortsätta den positiva utveckling som vi haft under de senaste åren, menar Henrik Nyberg, VD för Inpac.

Eitechs beställare av projektet är totalentreprenören Peab som uppför anläggningen på uppdrag av Wihlborgs fastigheter. Bygghandlingsprojekteringen startade i november 2022. Arbetet på plats beräknas starta i juni 2023 och ska vara färdigställt till januari 2024.