Nyheter

Förändring i Stora Ensos koncernledning

Stora Enso har utsett Minna Björkman till global chef för Sourcing and Logistics samt till medlem i koncernens ledningsgrupp. Hon tillträder i januari 2023.

Minna Björkman började på Stora Enso år 2019 som Senior Vice President, Supply Chain and Operational Excellence inom divisionen Packaging Solutions. Innan Minna kom till Stora Enso arbetade hon i ledande befattningar på finska företag som Nokia, Fazer och Kemira. I över 25 år har Minna samlat på sig omfattande erfarenhet inom områden som internationella leveranskedjor, logistik och inköp. Hon har en masterexamen i företagsekonomi.

– Jag är mycket glad över att kunna tillsätta Minna som Executive Vice President inom Sourcing and Logistics och välkomna henne till vår koncernledning. Minnas gedigna kunskaper kommer att hjälpa oss att ytterligare förbättra hur vi arbetar med hållbara inköp, vilket främjar vår strategi. Jag vill tacka Tuomas Mustonen för hans viktiga insatser som tillförordnad EVP under det senaste året, säger Stora Ensos VD och koncernchef, Annica Bresky.

– Stora Enso har över 20 000 leverantörer, och att utveckla hållbara och effektiva globala leveranskedjor är avgörande för att vi ska kunna lyckas tillsammans. Jag ser fram emot att fortsätta min resa inom Stora Enso och att driva inköp och logistik som en del av ledningsgruppen, säger Minna Björkman.