Nyheter

13 S-toppar i Norrbotten: ”Vi tar vårt ansvar – nu måste södra Sverige ta sitt!”

”Vi socialdemokratiska politiker i Norrbotten ser med stor oro på den utveckling som regeringsskiftet medfört. För oss i Norra Sverige är det tydligt att klimatomställningen inte bara är nödvändig – utan även är vägen till framtidens jobb och tillväxt.”

Det skriver Isak Utsi, kommunalråd Arjeplog (S), Lars Forsgren, kommunalråd Arvidsjaur (S), Claes Nordmark, kommunalråd Boden (S), Birgitta Larsson, kommunalråd Gällivare (S), Nina Waara, gruppledare Haparanda (S), Catharina Thuresdotter, gruppledare Jokkmokk (S), Susanne Andersson, kommunalråd Kalix (S), Mats Taaveniku, kommunalråd Kiruna (S), Carina Sammeli, kommunalråd Luleå (S), Ulrica Hammarström, kommunalråd Pajala (S), Patric Lundström, kommunalråd Piteå (S), Niclas Hökfors, kommunalråd Överkalix (S) och Anders Öberg, regionråd Region Norrbotten (S) i en debattartikel i Aftonbladet:

”När den nya regeringen tillträdde, utan ett enda statsråd bosatt norr om Borlänge, meddelades det att de stigande elpriserna (som bekant ökar i hela Sverige) endast skulle kompenseras för i landets södra delar, i elprisområde 3 och 4.”

”I slottsavtalet kunde vi även läsa om att regeringspartierna ihop med Sverigedemokraterna öppnar upp för att avskaffa de olika elprisområdena och göra hela Sverige till ett enda. Detta vore oerhört dumt.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/dw7Gez/s-toppar-utan-elprisomraden-blir-elen-dyrare-i-norrland