Nyheter

IF Metall: ”Regeringen skickar fel signaler om klimatet till oss industriarbetare”

”Den gröna omställningen är en ödesfråga för vårt samhälle och det är industriarbetarna som ska genomföra klimatomställningen i praktiken. Men var tredje av våra medlemmar är oroliga för att de inte ska ha rätt kompetens i framtiden. Därför är möjligheterna till vidareutbildning av högsta prioritet.”

Den nya regeringen har signalerat att man ska ”skruva på systemet”, vilket är oroande, skriver Marie Nilsson, ordförande IF Metall i en debattartikel i Göteborgs-Posten:

”Idag startar IF Metalls kongress på Svenska Mässan här i Göteborg. Vår kongress sker på historisk industrimark. Göteborg var ett viktigt centrum för den industriella revolutionen under 1800- och 1900-talet och fortfarande behåller Göteborg sin plats som en av landets viktigaste industristäder.”

”Nu befinner vi oss mitt i en helt ny industriell revolution. Den gröna omställningen är en ödesfråga för vårt samhälle och det är industriarbetarna som ska genomföra klimatomställningen i praktiken, i sin vardag på sina arbetsplatser. Till exempel genom att börja tillverka framtidens batterier, stål utan kol och motorer som drivs av el istället för bensin eller diesel.”

Läs hela debattartikel:

https://www.gp.se/debatt/regeringen-skickar-fel-signaler-om-klimatet-till-oss-industriarbetare-1.86232921