Nyheter

Agenturen för FAULHABER i Norge går till Compotech

FAULHABER GmbH är världsledande inom utveckling av drivlösningar. Nu tar Compotech Provider AB över försäljningsansvaret för FAULHABER i Norge efter Staubo Elektro-Maskin AS. Övergången av försäljningsansvaret är ett gemensamt beslut av FAULHABER tillsammans med Staubo och Compotech, som båda tillhör den börsnoterade tekniklösningskoncernen Addtech AB.

– Vi på Compotech är glada över att kunna representera FAULHABER även i Norge. FAULHABER har under de senaste 30 åren varit en av våra viktigaste samarbetspartners och vi ser fram emot att kunna hjälpa våra nya norska kunder med drivlösningar, berättar Compotechs VD Jim Franzén och fortsätter:

– Drivsystem från FAULHABER är en stor och viktig del av Compotechs lösningar. Vårt team av motorspecialister står redo att ta sig an kommande utmaningar och möjligheter för att serva den norska marknaden på ett förtjänstfullt sätt.

Compotech

Compotechs tekniska säljare och applikationsingenjörer har omkring 70 års samlad erfarenhet av att välja rätt motorteknologi för applikationer, att dimensionera motor efter last och driftfall & att kombinera rätt motortyp med rätt växel och välja rätt digitala motorstyrning för att uppnå effektiva resultat.

Högpresterande drivpaket från FAULHABER

FAULHABER GmbH är världsledande inom utveckling av drivlösningar. Hörnstenen i FAULHABERs drivteknik är den burlindade DC-motorn som utvecklades av Dr. Fritz Faulhaber. Konstruktionen med luftlindade spolar innebär motorer med högre prestanda och säkrare drift jämfört med motorer med järnkärna. I FAULHABERs program finns även rena linjärmotorer, stegmotorer, kompakta drivsteg, vartalsstyrningar, pulsgivare, växlar och kompletta motorpaket.

Drivlösningar för krävande tillämningar

FAULHABERs motorer kan kombineras på mer än 25 miljoner olika sätt. Tillämpningsområden sträcker sig från robotik & medicinteknik till automation och inspektionstillämpningar för fartyg & energisystem vidare till undervattensrobotar för marin prospektering men är inte begränsade till dessa.

Läs mer om samarbetet hos Compotech.