Nyheter

Hybricon levererar fossilfri energi till Idre Fjälls världscupsarrangemang

Under två helger i december och januari kommer Idre Fjäll att gästas av världseliten inom ski cross och puckelpist. Inför eventen har Idre Fjäll ingått ett samarbetsavtal med Hybricon om en fossilfri energilösning. Idre Fjäll eftersträvar att bli oberoende av fossila bränslen.

I visionen ”Idre Fjäll 2037” beskrivs hur långsiktig och ansvarsfull tillväxt ska ske i samklang med naturen. Samarbetet med Hybricon ger möjlighet att byta ut dieseldrivna aggregat mot en helt fossilfri energilösning, något som går helt i linje med den uttalade visionen.

– Vi har ingått ett samarbetsavtal där Hybricon levererar en smart energilösning under våra världscupsarrangemang i december och januari. Om utfallet blir det vi alla hoppas på ser vi fram emot ett långsiktigt samarbete där de blir en partner till kommande arrangemang, säger Jesper Tengvall, eventansvarig på Idre Fjäll.

Avtalet går ut på att Idre Fjäll under arrangemangen hyr utrustning i form av batteripack som ska ersätta tidigare dieselaggregat. Det är en helhetslösning där även support och rådgivning för omställning mot en mer elektrifierad framtid ingår.

– Vi är stolta och glada över att skriva detta samarbetsavtal med Idre Fjäll. Vi har upplevt en väldig entusiasm och nyfikenhet från Idre Fjäll och vi tror att det finns en enorm potential i att vidareutveckla dessa koncept tillsammans med en så kunnig och driven kund som Idre Fjäll säger Mårten Fuchs, VD på Hybricon.