Nyheter

Timbro: ”Dags att överge 70-talets motstånd mot kärnkraft”

”När Centerpartiet väljer en ny ledare borde de också välja bort kärnkraftsmotståndet. Deras väljare blir allt mer positiva – och situationen ser radikalt annorlunda ut än på 1970-talet.”

Det skriver Ellen Gustafsson på Timbro i en debattartikel i Expressen:

”Kärnkraftsmotståndarna blir allt färre. Till och med Greta Thunberg har svängt. Nyligen sa hon att det är ett misstag att stänga ner reaktorer när kolkraft är alternativet. I Tyskland – som blivit en symbol för den politiska tvångsnedstängningen av reaktorer – har driften förlängts av de sista reaktorerna som annars skulle stängt ner till nyår. Efter att ha backat mest av alla partier i årets val borde Centerpartiet dra samma lärdom.”

”I SVT:s valundersökning uppgav nästan varannan väljare att energi och kärnkraft var av mycket stor betydelse för val av parti i riksdagsvalet. Det är inte så konstigt. Det är en plånboksfråga, klimatfråga och företagsfråga i ett. Synen på kärnkraft skiljer blocken åt och Centerpartiet har hamnat i olyckligt sällskap på vänsterkanten. Det vore ett strategiskt misstag att fastna där.”

Läs hela debattartikeln här:

https://www.expressen.se/debatt/dags-att-overge-70-talets-motstand-mot-karnkraft/