Nyheter

Den ideella sökorganisationen Missing People fick idag ta emot en drönare av Blinken

– Under 2022 har vi firat vårt 10 års jubileum med många aktiviteter och en av dessa var att hjälpa Missing People i sitt arbete. För varje såld DJI Enterprise drönare under 2022 så har vi gjort en avsättning på försäljningspriset och när vi hade nått upp till värdet av en Enterprise Mavic 2 Dual med värmekamera så gjorde vi en officiell överlämning av denna drönare till Hasse Lagerwall på Missing People. Vi vill tacka våra kunder som har bidragit till det här och det känns väldigt bra att kunna stötta Missing People i deras fantastiska arbete, säger Christer Åslund VD på BLINKEN.

Drönaren kommer att placeras i region Västra Götaland för att främst kunna användas vid försvinnanden i Missing Peoples sökområden Göteborg, Sjuhärad, Skaraborg och FyrBoDal, men också i andra närliggande områden.

Vid försvinnande och för att rädda liv behöver stora områden sökas av snabbt. Områden som genomsöks är många gånger väldigt otillgängliga. Det kan röra sig om skogshyggen eller annan terräng där en sökpatrull har svårt att ta sig fram till fots och där det är mycket svårt att snabbt få området avsökt.

Det kan också röra sig om skogsbilvägar på vilka en vanlig personbil har svårt att ta sig fram, speciellt vintertid. Sjökanter och områden i närheten av spårområde förutsätter som regel en drönare för att kunna sökas av. Området region Västra Götaland, där drönaren i första hand skall användas, har idag ca 1 750 000 invånare.

– Vi är oerhört tacksamma att nu få tillgång till även en drönare i vårt arbete. Det innebär förhoppningsvis att fler människor kan återfinnas och det vid liv, säger Hasse Lagervall, ledamot i Missing styrelse och verksamhetsledare för Missing People i FyrBoDal.