Nyheter

Smoltek och YAGEO presenterar ultratunna kondensatorer vid Europas största elektronikmässa

Smoltek Nanotech Holding AB meddelar att koncernbolaget Smoltek Semi och samarbetspartnern YAGEO, en av världens största kondensatortillverkare, tillsammans kommer presentera den första gemensamma produkten, ultratunna kondensatorer till mobiltelefoner, vid Europas största elektronik-event nästa vecka. Målsättningen är att kunna ta emot volymorder för dessa kondensatorer, baserade på Smolteks patentskyddade nanoteknik, i slutet av 2024.

Smoltek kommer att medverka, tillsammans med YAGEO, i deras monter vid den internationella elektronik- och branschmässan Electronica 2022 i München, 15-18 november. Electronica och SEMICON Europa arrangeras i år på samma plats, och tillsammans utgör de det största eventet för elektroniktillverkare i Europa.

– Genom att medverka vid detta event tillsammans med vår samarbetspartner YAGEO kan vi öka kännedomen om Smolteks revolutionerande nanoteknikplattform och vår kommande gemensamma produktfamilj med ultratunna kondensatorer, säger Håkan Persson, koncernchef för Smoltek och vd för Smoltek Semi.

​Syftet med samarbetet är att kommersialisera Smolteks teknik genom att den integreras i YAGEOs produktflöde och marknadsföringskanaler. Detta ger en optimal väg till marknad, massproduktion och ett globalt försäljningsnätverk, samtidigt som själva kondensatortekniken presenteras för fler halvledartillverkare vilket stärker Smolteks position och möjligheter att inleda fler kommersiella partnerskap baserade på bolagets teknikplattform.​

– Det här partnerskapet utgör en utmärkt möjlighet att kommersialisera en ny teknik som kommer att användas i kondensatorer för tillämpningar där utrymmet är en stark begränsande faktor och hög kapacitetsdensitet är nödvändig, säger ​Dr. Philip Lessner, Senor Vice President på YAGEO.

​– Genom att inleda samtal med potentiella kunder redan nu kan vi säkerställa att den första produkten, för vilken vi planerar att kunna acceptera volymorder i slutet av 2024, har optimal utformning och prestanda som efterfrågas av marknaden. Det är även tydligt att YAGEO delar vår starka tilltro till Smolteks teknikplattform, och att vi tillsammans har utmärkta möjligheter att ta en betydande andel av en global miljardmarknad, avslutar Håkan Persson.

Foto: Smoltek