Nyheter

Kongsberg Digital lanserar en ny applikation för att optimera borr- och brunnsoperationer i realtid

Kongsberg Digital har lanserat en ny applikation på ADIPEC, som kommer att göra det möjligt för operatörer inom energisektorn att följa deras framsteg med nyckelprestandaindikatorer (KPI) för borrning och brunnsoperationer i realtid.

Invisible lost time (ILT) – skillnaden mellan faktisk drifttid och ett mål för bästa praxis – är en känd utmaning vid leverans av brunnar. Utan effektiv mätning är det omöjligt att optimera processer för bästa praxis. KPI:er är en beprövad metod för att öka effektiviteten i brunnsleveranstiden och minska kostnaderna genom målstyrda mätvärden. Genom att använda en egenutvecklad algoritm kan realtidsdata och villkorsbaserad logik integreras, analyseras och tillämpas för att spåra skräddarsydda KPI:er och identifiera ytterligare områden för effektivitet mellan team, processer och teknik.

Denna holistiska, målstyrda prestandaanalys över flera operationer, som täcker olika riggar och borrhål, tar snabbt bort mänsklig fördom och övervakar realtidsprestanda, vilket ger en hög nivå, lätttolkad bild av projektstatus.

Som ett industriellt mjukvaruföretag tillhandahåller Kongsberg Digital SaaS-lösningar för att möjliggöra tillgång-till-moln-datainfrastruktur, automatisk kontextualisering, fånga och aggregera kvalitetsdata kostnadseffektivt och säkert.

KPI-applikationen kommer att erbjudas som en del av företagets innovativa SiteCom-plattform, som använder dess industriella arbetsyta för att tillhandahålla ett komplett ekosystem för säkrare och tillförlitliga borr- och brunnsoperationer, som utnyttjar årtionden av erfarenhet och komplexa data för att möjliggöra effektivt och effektivt beslutsfattande.

Genom att kombinera besättningsinformation och operativ rapportering drar Kongsberg Digital KPI-applikation nytta av ytterligare ett lager av kvalificering och testning.

Pedro Alcântara Nunes Neto, Senior Vice President på Kongsberg Digital:

– Att förse branschen med en gemensam industriell arbetsyta för att optimera arbetsflöden och operationer är hur digitalisering verkligen bevisar sitt värde. Vår nya KPI-applikation konceptualiserar proaktivt holistiska lösningar för att tillhandahålla realtidsdata, prediktiva verktyg, processer och expertis till våra kunders fingertoppar, vilket säkerställer att arbetare kan översätta realtidsdata om prestationsindikatorer till lämpliga åtgärder över hela världen. ADIPEC är ett viktigt och strategiskt evenemang för Kongsberg Digital. Förenade Arabemiraten och den bredare regionen är mycket viktiga för att säkerställa global energisäkerhet, och en där vi vill utöka vårt geografiska fotavtryck.