Nyheter

Ny CCO på Echandia

I linje med ambitionen att expandera inom nya segment och på nya marknader har Echandia rekryterat Göran Fransson till rollen Chief Commercial Officer (CCO). Fransson har lång erfarenhet från affärsutveckling och den maritima industrin och kommer i sin nya roll att leda utvecklingen av Echandias kommersiella verksamhet globalt.

2022 har varit ett intensivt år, både kommersiellt och vad gäller produktutveckling och tillväxt. Den nytillträdde vd:n Fredrik Hellström är på plats och tar ledningen i att driva Echandias långsiktiga tillväxt tillsammans med Magnus Eriksson i rollen som Chief Strategy Officer (CSO). Som en del i tillväxtambitionen rekryterar Echandia nu även en Chief Commercial Officer (CCO) som ska leda och utveckla Echandias kommersiella verksamhet globalt.

Göran Fransson har tidigare varit Global Business Manager på Alfa Laval, Commercial Director på Trident BMC (tidigare Baltec Marine) och Vice President Sales and Marketing på US Ship Supply Corporation. Han har även haft flera internationella roller inom Roxtec under deras tillväxtresa.

– Göran är ett mycket välkommet tillskott till Echandia och kommer att spela en viktig roll för våra planer framåt. Under hela sin karriär har han visat på en förmåga att generera goda resultat och skapa tillväxt. Med starka produkter och en attraktiv kundlista är Echandia redo att accelerera och skala upp verksamheten, säger vd Fredrik Hellström i en kommentar.

Det globala maritima landskapet genomgår en förändring från diesel- och fossilberoende till alternativa bränslen och elkraft, och Echandia växer som en del av denna utveckling. Under det senaste året har Echandia gått in i nya segment såsom marinapplikationer, höghastighetstransportfartyg och CTV:er. Även marknaden för havsbaserad vindkraft uppvisar nu ett förnyat intresse att uppdatera sina offshore-servicefartyg såväl som andra applikationer som kan bli elektrifierade och utsläppsfria.

– Det känns som att jag går in i Echandia vid en intressant tidpunkt med den megatrend som finns inom elektrifiering. Vi gör oss redo att växa långsiktigt och jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från tidigare tillväxtresor, säger Göran Fransson i en kommentar.