Nyheter

ABB och FLSmidth inleder samarbete för att förbättra miljöprestanda, säkerhet och produktivitet inom gruvindustrin

De globala teknikföretagen ABB och FLSmidth kommer att börja samarbeta för att titta på sätt att lyfta fram miljö- och produktivitetslösningar för sina kunder inom gruvsektorn enligt ett nytt avtal.

Företagen ska gemensamt utvärdera lösningar som kan hjälp gruvföretagen att minimera riskerna i verksamheten och sänka driftkostnaderna samtidigt som utsläpp, energiförbrukning och avfall minskas. FLSmidth erbjuder marknadsledande produkter, tjänster och digitala lösningar för gruvdrift från brottet till anläggningen och tillhandahåller djupa kunskaper om mineralbearbetning. ABB kompletterar detta med det senaste inom automation, elektrifiering, digitala lösningar och avancerade tjänster från gruva till hamn.

– Att främja samarbete inom gruvindustrin blir allt viktigare och brådskar om branschen ska kunna uppnå sina mål i enlighet med sina egna förväntningar, samhällets krav och enligt gällande avtal som FN:s Parisavtal. Ju snabbare lösningarna är på plats desto bättre, säger Joachim Braun, chef för ABB Process Industries. ABB och FLSmidth har valt att samarbeta vid den här avgörande tidpunkten. Om vi lyckas kombinera den senaste utrustningen med digitala lösningar kan vi på ett bättre sätt hjälpa kunderna att uppnå sina verksamhetsmål och en koldioxidfri verksamhet. Bättre samarbete är nyckeln eftersom det innebär färre gränssnitt, lägre risk och kortare projektscheman.

Diskussionerna kommer att föras mellan team av globala experter under de kommande månaderna. De ska utforska potentialen i att använda energieffektiva lösningar för kraft- och energihantering, samt att integrera förnybara energikällor och digitala lösningar för att öka drifteffektiviteten och tillgängligheten för tillgångar.

– FLSmidth och ABB har redan tillgång till många av byggstenarna för att nå koldioxidfri och resursoptimerad verksamhet. Genom att utvärdera hur vi kan kombinera och integrera dessa tekniker och vår respektive expertis ska vi, i samarbete med våra kunder, påskynda omställningen av gruvbranschen, säger Mikko Keto, vd för FLSmidth. Gruvdriften är väsentlig i energiomställningen. Men idag står gruvindustrin inför större utmaningar än någonsin på grund av den minskande malmhalten och den höga efterfrågan vid utvecklingen av nya anläggningar samtidigt som det finns krav på att göra befintlig verksamhet mer hållbar. Modern teknik, expertanalyser och digitala lösningar kommer att hjälpa till att minska vatten- och energiförbrukningen och minska avfallet – och FLSmidth och ABB kan verkligen göra skillnad på det här området.