Nyheter

Valmet levererar den sjätte mjukpapperslinjen till Papel San Francisco

Valmet levererar en Advantage DCT 100TS mjukpapperslinje till Papel San Francisco i Mexiko. Den nya maskinen ska installeras vid företagets bruk i Mexicali och uppstarten är planerad till första halvåret 2024.

Ordern ingår i Valmets orderingång för tredje kvartalet 2022. Värdet på ordern kommer inte att offentliggöras.

Den nya mjukpapperslinjen kommer att uppfylla Papel San Franciscos behov av ny kapacitet för vanliga mjukpappersprodukter. Valmet har tidigare levererat fem mjukpappersmaskiner till företaget. Fyra Advantage DCT-maskiner som startade 2006, 2009, 2018 och 2020. Dessutom var Papel San Francisco först med att starta upp en Advantage NTT-linje 2013, vilken uppfyller företagets efterfrågan på strukturerat mjukpapper.

– I dagens affärsmiljö är det avgörande att konsekvent använda utrustning som ger maximal produktivitet och effektivitet. Vårt fortsatta samarbete med Valmet har försett oss med utrustning i världsklass som inte bara uppnår detta, utan också ser till att vi har den senaste tekniken inom hållbarhet, säger Dario Palma y Meza Espinoza, Operational Director, Papel San Francisco.

– Det har alltid varit ett nöje att arbeta med Papel San Francisco-teamet som har varit detsamma för alla fem maskiner. För dem är detaljerna viktiga och de förväntar sig alltid högsta möjliga nivå.Vi är glada att kunna leva upp till deras höga förväntningar och hjälpa dem att kontinuerligt förbättra sin produktion. Vi är tacksamma över att få vara en del av ännu en expansion byggd på goda relationer och nära samarbete, säger Jan Larsson, Director of Sales, Tissue Mills business unit, Nordamerika, Valmet.

Teknisk information om leveransen

Den nya mjukpappersmaskinen har en bredd på 2,8 m och en designhastighet på 2 200 m/min. Maskinen kommer att öka Papel San Franciscos nuvarande produktion av toalettpapper, kökshanddukar och servetter med 30 000 ton per år.

Valmets leverans omfattar en Advantage DCT 100TS mjukpappersmaskin. Maskinen är utrustad med en OptiFlo-inloppslåda och en gjuten yankee-cylinder. Maskinen har den senaste Advantage-tekniken med en ViscoNip-press, en AirCap-kåpa och WetDust-dammhanteringssystemet. Uppstart och driftsättning ingår i leveransen.

Om Papel San Francisco

Papel San Francisco startade sin första mjukpappersmaskin 1980. Under de senaste 40 åren har företaget växt stadigt och driver idag sju mjukpappersmaskiner med en årlig kapacitet på 210 000 ton mjukpappersprodukter.