Nyheter

Goodtech och Haldex fortsätter sitt mångåriga samarbete i Sverige med en nytt avtal

Goodtech fortsätter sitt mångåriga samarbete med Haldex och har tilldelats ett kontrakt för leverans av en halvautomatisk monteringslinje för skivbromsar. Monteringslinjen är moduluppbyggd och inkluderar även leverans av MES-systemet (Manufacturing Execution System) som ska hantera övergripande styrning av produktionen, samt öka effektiviteten, flexibiliteten och skalbarheten i Haldex produktion.

Per-Olof Bjällstål, direktör för Global Manufacturing Engineering and Operation på Haldex, är nöjd med det valda konceptet, som tagits fram tillsammans med Goodtech:

– Haldex är glada över att kunna fortsätta det långsiktiga samarbetet med Goodtech även inom ett annat produktsegment än vad vi tidigare utvecklat tillsammans. De är en leverantör som delar vårt intresse av hög kvalitetssäkring och effektivitet i både automation och det övergripande systemet. Under hela året har de också visat sig ansvarsfulla och med ett högt stöd, vilket vi värderar högt.

Kontraktet har ett värde på cirka 20 MSEK och beräknas vara klart under fjärde kvartalet 2023.

– Vi har samarbetat med Haldex i många år och är stolta över att Haldex väljer Goodtech när de behöver optimera sin egen produktion”, säger vd Margrethe Hauge. Regiondirektör i Karlstad, Johan Håkansson tillägger:

– Det här är ett viktigt kontrakt för verksamheten i Karlstad. Goodtech satsar hårt på att utveckla och utnyttja ny teknik i våra lösningar, så att kunden alltid får ut det mesta av sin produktion, för lägsta möjliga insatsfaktor och för lägsta risk och fotavtryck. Genom denna leverans – som även inkluderar produktionsstyrning, kommer Haldex att ha en högeffektiv monteringslinje 2024.