Nyheter

Echandia utser ny vd

Echandia utser Fredrik Hellström till ny vd. Fredrik kommer att fokusera på att bygga en verksamhet för tillväxt och bredda produktportföljen tillsammans med ett starkt team.

Fredrik började på Echandia som vice vd 2021. Han har mer än 10 års erfarenhet från ledarskap inom marin design och storskalig projektledning. Fredrik har en doktorsexamen i strömningsfysik och en MSc i skeppsbyggnad.

– Jag känner mig hedrad över att bli utsedd till vd för företaget Magnus Eriksson grundat och framgångsrikt lett under många år. Echandia har idag en världsledande position inom utveckling av avancerade batteri- och bränslecellssystem för maritima och industriella applikationer. Mitt fokus kommer att ligga på att bygga en verksamhet för tillväxt och bredda vår produktportfölj tillsammans med ett starkt team, säger Fredrik Hellström.

Nuvarande vd och grundare Magnus Eriksson tillträder posten som Chief Strategy Officer och kommer att fokusera på utvecklingen av Echandias produktportfölj och teknologi, och därmed ytterligare stärka företagets långsiktiga konkurrenskraft. Förändringen sker med omedelbar verkan.

– Världens största flotta av elfärjor i Kochi, Indien, är utrustad med våra energilösningar, och det är även de prisbelönta Köpenhamnspendelfärjorna. Det globala varvet Damen Shipyard i Nederländerna är en stor kund. Vd-skiftet kommer att öka vår kapacitet – och därmed förmågan att ta Echandia till nästa nivå, säger Magnus Eriksson.

– Med det skickliga team vi har idag, och med Magnus fokus på strategisk produktutveckling, kommer vi att göra Echandia till ett ännu starkare företag i framtiden. Jag ser fram emot att dela med mig av mer information om vårt arbete och den nya riktningen. Med fantastiska produkter och en attraktiv kundlista är Echandia redo att accelerera sin expansion och skala upp verksamheten, säger Fredrik Hellström.

Echandia är världsledande inom utveckling av avancerade batteri- och bränslecellssystem för maritima och industriella applikationer. Echandias lösningar är designade för att möta de högsta kraven på kvalitet, livslängd och olika driftprofiler. Echandia är baserat i Stockholm, Sverige.