Nyheter

Parkers nya IQAN-G12-modul möjliggör snabbare och enklare fjärråtkomst till maskiner

Electronic Motion & Controls Division (EMC) på Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, släpper IQAN-G12, en CAN-gatewaymodul som använder trådlös Bluetooth®-teknik för IQAN-systemdiagnostik på plats eller på distans. Nya IQAN-G12 erbjuder snabbare nedladdningshastighet, större anslutningsräckvidd och större säkerhet än sin föregångare IQAN-G11, vilket gör det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt än någonsin att komma åt maskiner ute på fältet.Parkers IQAN-G12-gateway möjliggör enkel kommunikation med IQAN-huvudmodulerna i styrsystemen för materialhantering, konstruktion och specialfordon. Fördelarna med IQAN-G12 inkluderar snabbare diagnostik och felsökning samt ökad säkerhet. I jämförelse med föregångarmodellen erbjuder nya IQAN-G12 mer än fyra gånger högre nedladdningshastighet, en större anslutningsräckvidd på upp till 30 meter och förbättrad säkerhet genom att stödja parkoppling mellan G12-gatewayen och den Bluetooth-enhet som den ansluter till. IQAN-G12 är förberedd för CAN FD-kommunikation (CAN Flexible Data-Rate), vilket möjliggör ännu högre hastighet i framtiden.IQAN-G12 överför diagnostikdata från IQAN-systemet till en användares smartphone eller surfplatta med hjälp av den användarvänliga serviceappen IQANgo, eller till en dator som kör service- och underhållsprogrammet IQANrun. Detta ger åtkomst till maskinens diagnostikutrustning både på plats och på distans.Snabb diagnostik och dataöverföring gör att det går snabbt och enkelt att mäta i realtid, justera parametrar och uppdatera applikationer. IQAN-systemet ger ett exceptionellt mervärde eftersom det går att komma åt maskinen överallt där det finns mobiltelefontäckning. Servicetekniker blir därför bättre förberedda och kan lösa problem snabbare, spara tid och ge slutanvändarna bättre service.Den kompakta och lätta modulens utformning gör den enkel att montera inne i fordonet eller på en yttre panel. Dessutom är den robusta konstruktionen på IQAN-G12 perfekt för krävande miljöer, med en väderbeständig konstruktion som är lämplig för utomhusbruk. En kapsling av IP6K9K-klassad gjuten plast som skyddar mot inträngande vatten och damm garanterar funktion vid driftstemperaturer från -30 till +70 °C.Parkers IQAN-G12 är bakåtkompatibel med föregångaren IQAN-G11, med samma stiftkonfiguration och formfaktor. Programvaruversionen IQANdesign 6.08 och den senaste IQANgo-appen behövs för att få åtkomst till nya IQAN-G12-funktioner.Mer information finns på:

https://ph.parker.com/se/sv/bluetooth-communication-adapter-iqan-g12