Nyheter

Schneider Electric ingår avtal med CoGig för att rekrytera ingenjörer

CoGig är ny rekryteringspartner till Schneider Electric för ingenjörsroller och säljtekniska roller i Sverige, med syfte att främja mångfald på företaget och i branschen

CoGig arbetar för att makten i näringslivet ska vara jämnt fördelad mellan kvinnor och män. Som People Partner erbjuder CoGig rekrytering, utvecklingsprogram för ny-exade kvinnliga ingenjörer och utvecklar företag inom employer branding för ökad jämställdhet.

CoGig har ett unikt nätverk som består till en stor andel av kvinnliga civilingenjörer och högskoleingenjörer. Under våren 2022 rörde sig arbetsmarknaden snabbt och en av tre funderade på att byta jobb. Genom att CoGig väl känner till medlemmarnas personliga resor och ambitioner skapar CoGig rätt match mellan kandidat och företag.

– Vi har haft ett lyckat samarbete med CoGig under två år när det gäller talanger och väljer därför nu att utöka samarbetet till att även omfatta rekrytering av säljtekniska och ingenjörsroller i hela Sverige. Genom CoGig hittar vi kollegor som vi annars inte hade hittat. Med rätt drivkraft och kompetens tar det oss i rätt riktning, samtidigt som vi skapar en ökad mångfald på Schneider Electric och i branschen, säger Jenny Larsson, VD på Schneider Electric i Sverige.

– Vi har under snart 10 år skapat ett unikt nätverk av ingenjörer med stor andel kvinnor. Vi ser fram emot att samarbeta med Schneider Electric för att kunna ge kandidater en skräddarsydd rekryteringsupplevelse där Schneider Electric kan vara just deras drömarbetsplats, säger Caroline Bouzi, grundare CoGig.

Foto: Ronald Carreño