Nyheter

Ny VD i IsoTimber

Douglas Bjelkström har köpt in sig till 5 % ägande i bolaget och tillträder som VD för IsoTimber Holding AB  per den 15 oktober 2022. Med en bakgrund närmast från produktionsledning hos Veidekke Prefab AB och tidigare inom massivträindustrin samt direktförsäljning av arkitektritade villor, ser IsoTimbers styrelse att Douglas Bjelkström blir en värdefull tillgång och rätt person att leda bolagets tillväxt.

IsoTimbers styrelse är glada att meddela nyheten att Douglas Bjelkström har rekryterats som VD till bolaget med start den 15 oktober 2022. Douglas kommer närmast från produktionsledning hos Veidekke Prefab AB, med fabrik i Sala. Tidigare har han arbetat bland annat inom hustillverkning med massivträ, men även flertalet år med försäljning av arkitektritade villor.

– Vi ser Douglas förmåga att förstå branschen, både från ett produktions- och säljperspektiv, som en stor tillgång för bolaget, säger Janina Östling, IsoTimbers ordförande. Han inger ett stort förtroende, både i externa dialoger med kunder, men även med oss i styrelsen och hos personalen. Vi är mycket glada att få säga välkommen till Douglas! Att han köpt in sig till ett femprocentigt ägande av bolaget stärker vår tro att han är rätt person att leda den expansionsresa vi ser framför oss!, avslutar ordföranden.

En viktig anledning till att Douglas väljer att axla rollen som VD för bolaget är det rådande marknadsläget. Han ser att trähusindustrin idag har en mycket starkare position än vad som gällde på den konservativa marknaden för tio år sedan. Nu finns en betydligt större möjlighet för en unik produkt som IsoTimber att kunna växla upp sin marknadsandel tack vare sin tunga hållbarhetsprofil. Det i sin tur optimerar chansen för tillgång till grönt kapital inom byggprojekten, vilket är en nödvändighet för den hårt pressade fastighetsbranschen i dagsläget.

– Jag är tacksam för förtroendet! säger Douglas Bjelkström, tillträdande VD. IsoTimber har en fantastisk produkt inte bara ur ett hållbarhets- och återbruksperspektiv. Snabbheten i lösningen under uppförandefasen medför minskade risker och kostnader för byggherren, vilket har uppskattats mycket i genomförda projekt.” säger Douglas och fortsätter med ”Det ska bli roligt att utveckla verksamheten vidare. Jag ser en tydlig möjlighet till effektivisering av produktionen som gör mig mycket hoppfull att vi kan styra in bolaget mot en stark framtid!