Nyheter

Khashayar Farmanbar och Tobias Baudin: ”Kristersson ljög för folket om elprisstödet”

”Moderaterna lovade stöd till höga elpriser som de visste att de inte kunde hålla. Nu försöker det blivande regeringspartiet skylla ifrån sig i stället för att ta ansvar.”

Det skriver Khashayar Farmanbar, energi- och digitaliseringsminister och Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna i en debattartikel i Aftonbladet:

”I mitten på augusti fattade den socialdemokratiska regeringen ett historiskt beslut och införde ett högkostnadsskydd för höga elpriser.”

”Minst 90 miljarder kronor ska återföras till hushåll och företag. De kommer att gå till allt från hushåll och småföretag till storindustrin och den lokala idrottsföreningen.”

”Det är en unik åtgärd. Ryssland bedriver ett energikrig mot Europa. Det är tydligt för var och en som ska betala sin elräkning. Därför ser vi i Sverige och i alla andra länder i Europa elpriser som vi aldrig tidigare skådat. I det läget agerade Socialdemokraterna.”

”Vanligtvis kan inte intäkterna användas såhär, men den socialdemokratiska regeringen agerade redan i vintras mot EU-kommissionen och efter det öppnades nya möjligheter för att använda pengarna till nödåtgärder.”

Läs hela debattartikeln här:

www.aftonbladet.se/debatt

Foto: Markus Distelrath