Nyheter

Munters har fått en order från Morrow Batteries avseende klimatkontrollösningar

Munters har fått en order från Morrow Batteries avseende klimatkontrollösningar till deras första batterifabrik i norska Arendal.

Munters kommer att leverera de energieffektiva lösningarna för luftbehandling och klimatkontroll i denna anläggning, som blir Morrows första fabrik för battericellproduktion i Norge.

– Vi vill bidra till ett hållbarare samhälle och mer förnybara energikällor, därför är vi glada över att få leverera klimatsmarta lösningar till Morrows batterifabrik, säger Henrik Teiwik, Group Vice President och President affärsområdet AirTech.

Teknologin inom lithiumjonbatterier är i ständig utveckling med hög efterfrågan på klimatlösningar till batterifabriker. För tillverkning av litiumjonbatterier krävs anläggningar med ett stabilt, säkert klimat med mycket låg luftfuktighet för att garantera batterier med hög prestanda. Munters energieffektiva klimatlösningar för avfuktning säkerställer hög driftsäkerhet och tillförlitlighet vid mycket låga daggpunkter i produktionen.

– Batterisegmentet är ett prioriterat tillväxtområde för Munters och samarbetet med Morrows visar att våra lösningar kan möta deras högt ställa krav på kvalitet och energieffektivitet”, säger Henrik Teiwik.

Tillverkningen har redan påbörjats och de första kompletta klimatlösningarna kommer att levereras under 2023. Kontraktet innebär också en fortsättning på Munters viktiga samarbete med Equans, en ledande byggentreprenör för batterifabriker, som Munters samarbetar med i flera pågående batterifabriksprojekt.