Nyheter

Kritiska mineraler har aldrig varit så… kritiska, för att främja energiomvandlingsprocessen

Energikrisen och geopolitiska instabiliteter driver mot ett innovativt förhållningssätt till kritiska mineraler. Ämnet kommer att presenteras av Andrei Covatariu, känd internationell energiexpert, på CarbonZero: Alternative Fuels and Raw Materials Global Conference and Exhibition 2022 (10-11 november), som hålls på Pestana Palace Hotel & National Monument Lissabon.

Covatarius åsikter och policyanalyser publiceras och citeras ständigt i internationella medier. Tillsammans med andra briljanta hjärnor och toppexperter från cement- och byggbranschen är forumet inställt på att hitta de bästa lösningarna för en ren framtid.

Med en stor erfarenhet av energipolitik och expertis inom klimatförändringar var Andrei Covatariu med och grundade ECERA, ett nätverk av hållbarhetsutövare som syftar till att producera policyrelevant kunskap, hjälpa regeringar, företag, icke-statliga organisationer, universitet och andra organisationer att navigera i de olika aspekterna av hållbarhet .

Andrei har byggt upp sin skicklighet med att arbeta med vinstdrivande företag, men också med multilaterala och internationella organisationer – FN:s ekonomiska kommission för Europa – UNECE, World Energy Council; tankesmedjor – Harvard’s Belfer Center; Mellanösterninstitutet; Centrum för reglering i Europa; Energy Policy Group, eller icke-statliga organisationer som Climate Reality Project och Climate Interactive.

Andrei Covatariu:

– Under årtionden hänvisade energisäkerhet nästan uteslutande till ett lands mineralreserver och naturliga potential för energi, såväl som till de fysiska/kommersiella förbindelserna med andra länder för att säkerställa inhemsk energiefterfrågan. De senaste decennierna har bevittnat en ökning av miljöhänsyn, vilket har bestämt nationella regeringar att investera i teknik med låga utsläpp, som syftar till att skörda och effektivt använda lokal naturlig potential, vilket gör viktiga mineraler till viktiga ingredienser. Med tanke på det nuvarande geopolitiska, ekonomiska och sociala sammanhanget är ett utökat samtal om dessa minerals roll av största vikt. Jag tror att konferensen ”CarbonZero: Alternativa Fuels and Raw Materials” är planerad att ta upp detta framträdande ämne.

Olga Mititelu, kommunikationschef, Industry Link:

– Konferensen och utställningen kommer att belysa djupgående ämnen kring gröna alternativ inom cement och konstruktion, från alternativa bränslen till att använda alternativa råvaror eller klinkeralternativ, vilket ger nytt liv åt gamla resurser. Vi är glada över att Mr. Covatariu går med i CarbonZero, hans mycket uppskattade bakgrund skulle säkert vara en nyckelpunkt för evenemanget.

Mer information finns på:

[email protected] och på www.industrylink.eu.