Nyheter

40 % ökning av metallinnehållet i det finska Hautalampi Ni-Co-Cu gruvprojektet

Gruvbolaget Eurobattery Minerals AB meddelar idag att man har fått en uppdaterad resursberäkning av Hautalampiprojektet. Den oberoende JORC-kompatibla uppskattningen som utarbetats av AFRY Finland Oy drar slutsatsen att jämfört med tidigare analys år 2021 har de tillgängliga mineraltillgångarna i gruvprojektet nästan fördubblats med närapå 40 % fler metaller.

Eurobattery Minerals äger 40% av Hautalampi-projektet och har optionen att förvärva 100% från sin nuvarande majoritetsägare FinnCobalt.

– Jag är oerhört nöjd! Den nya uppskattningen överträffar våra tidigare förväntningar och bekräftar att gruvan i Hautalampi har mer än 1/3 fler batterimineraler tillgängliga än vad man förut trott. Det är en betydande upptäckt och skickar en stark signal att vårt finska gruvprojekt har alla förutsättningar att vara en viktig källa för att ansvarsfullt utvinna batterimineraler som driver den europeiska fordons- och energisektorn, säger Roberto García Martínez, VD för Eurobattery Minerals.

Nyckelinformation om fyndigheten

Det nya områdets omfattning:

Den nya resursuppskattningen som utarbetats av AFRY Finland Oy inkluderar den omvärderade Hautalampifyndigheten och dess nordöstra förlängning Mökkivaarafyndigheten. Båda områdena har varit föremål för 2021 års kärnborrningskampanj, som slutfördes i december 2021.

Betydande tonnageökning:

Jämfört med AFRY Finland Oy:s uppskattning 2021 har det totala tonnaget i de kända, indikerade och antagna mineraltillgångarna nästan fördubblats och innehållet av metall ökade med cirka 39 % i gruvområdet med nyttjanderättsavtal.

JORC-koden:

Uppskattningen har åstadkommits och rapporterats i enlighet med rekommendationerna i 2012 års australiska kod för rapportering av prospekteringsresultat, mineraltillgångar och malmreserver (JORC-koden). Mineraltillgången har uppskattats med hjälp av en databas innehållande cirka 86 500 meter diamantkärnborrning inklusive 4 600 meter borrade under kampanjen 2021.

Nästa steg:

Med resursuppdateringen i hand kommer nu Eurobattery Minerals att genomföra ytterligare tekniska och ekonomiska utvärderingar av projektets livskraft. Detta inkluderar att undersöka olika alternativ för utvinning och förädling för att skapa maximala intäkter, speciellt från nickel-koboltkoncentratet