Nyheter

Investerar stort och stärker närvaron i Kanada

ABB investerar 13 miljoner dollar i sin produktionsanläggning Iberville för divisionen Installation Products i Saint-Jean-sur-Richelieu i Quebec för att öka produktionskapaciteten och etablera en forksnings- och utvecklingsanläggning vid sitt globala kompetenscenter för tillverkning av kabelkanaler för att tillgodose den ökande globala efterfrågan, i synnerhet inom datacentersegmentet. Detta är ABB:s andra investering i mångmiljondollarklassen på en kanadensisk anläggning de senaste 12 månaderna.

Iberville-anläggningen har 300 anställda, inklusive produktions-, teknik- och kvalitetsspecialister som utformar och tillverkar kabelkanaler för den nordamerikanska marknaden och internationella kunder. Integrationen av ny automatiserad utrustning, ABB:s robotteknik och ett avancerat konstruktionslaboratorium, tillsammans med de mer än 32 500 kvadratmeter stora byggnadsförbättringarna, förväntas öka den totala produktionskapaciteten på den 102 000 kvadratmeter stora anläggningen med mer än 30 procent. Bland de produkter som tillverkas i Iberville finns Microlectric® mätaruttag samt Superstrut® metallramar och Joslyn® högspänningsbrytare som monteras för elbolagens kunder.

– ABB:s senaste investering ingår i en femårsstrategi för att stärka vår digitala kapacitet och främja fortsatta innovationer, säger Matthias Heilmann, global chef för ABB:s division Installation Products. Genom att expandera produktionen, integrera ny teknik och föra samman våra produktdesigns- och ingenjörsteam stärks vår förmåga att leverera smarta, säkra och hållbara lösningar till kanadensiska och globala kunder.

– Den här investeringen markerar nästa steg i vårt engagemang för tillväxt i Kanada, säger Alain Quintal, vice vd och general manager för ABB:s division Installation Products i Kanada. Genom att bygga vidare på vårt arv och teamets expertis kan vi fortsätta att leverera till våra kunder och erbjuda flexibla karriärmöjligheter för att vara en föredragen arbetsgivare i det samhälle där vi har varit verksamma i över ett sekel.

ABB har tidigare tillkännagett en investering på 12 miljoner dollar för divisionen Installation Products i tillverkningsanläggningen i Pointe-Claire,Kanada. Dessa investeringar ingår i en femårsstrategi för att integrera nya digitala processer och automatisering för att förbättra och utöka effektiviteten och hållbarheten i hela verksamheten.

Division ABB Installation Products, tidigare Thomas & Betts, ingår i affärsområdet Electrification, är global ledare inom design, tillverkning och marknadsföring av produkter som används för att hantera uppkoppling, skydd och distribution av elkraft i tillämpningar som industri, byggnader och energibolag. ABB Installation Products har över 200 000 produkter under fler än 38 premiumvarumärken och lösningarna återfinns överallt där elektricitet används.