Nyheter

Alelion får största ordern hittills

Alelion har fått en stororder på högspänningsbatterisystem från en befintlig europeisk kund. Ordern, som är i EUR, med ett totalt värde av 130 Mkr, kommer att levereras under Q1-Q4 2023.

– Med den här ordern når Alelion ett högre utnyttjande av sin produktionskapacitet och den skapar möjlighet för företaget att implementera mer framåtriktade planer för förbättrad inköpseffektivitet och lägre kapitalbindning, säger Åsa Nordström, VD på Alelion.

– Med den här ordern säkrar Alelion sin position 2023 som en stor leverantör av litiumjonbatterisystem, säger Anders Dison, Director Marketing & Sales på Alelion.

Den totala efterfrågan på elektrifierade fordon växer kraftigt och trots den pågående osäkerheten kring komponentbrist och de förlängda ledtider detta har orsakat på marknaden, är den underliggande trenden mot elektrifiering obruten.

– Elektrifieringen har nått ut till allt fler länder och aktörer både inom och utanför Europa under 2022, så vi förutser både längre framförhållning och växande volymer under kommande år, tillägger Anders Dison.