Nyheter

Produktnyheter: Kemppi introducerar nya X5 FastMig Pulse

Kemppi lanserar X5 FastMig Pulse-svetsutrustningen speciellt utformad för industriell användning. Den modulära svetslösningen är designad för olika applikationer i olika miljöer, vilket innebär att kunden kan bygga den sammansättning som bäst passar deras behov.

X5 FastMig Pulse är designad och tillverkad i Finland. Multiprocesssvetsmaskinen för industriell svetsning har utvecklats i samarbete med professionella svetsare. X5 FastMig Pulse är ett mångsidigt kraftpaket för bågsvetsning som använder energieffektiv inverterteknik. Strömkällor finns i 400 A och 500 A, och från oktober och framåt, med pulserande MIG-svetskapacitet. Åtta trådmatarmodeller finns tillgängliga, inklusive nya APC-modeller som stöder digital anslutning och HD-modeller för krävande förhållanden.

– Användarvänligheten, effektiviteten i produktionsprocesserna och god ergonomi garanterar ett framgångsrikt resultat utan att kompromissa med den utmärkta svetskvaliteten. Att svetsa en TIG-, MIG- eller MMA-process på samma system har aldrig varit så enkelt, säger produktchefen John Frost.

– Dessutom möjliggör X5 FastMig Pulses inbyggda datainsamling av svetsparametrar realtidsövervakning av svetskvalitet och arbetsfaser, fortsätter Frost.

Digital datainsamling av svetsparametrar kräver en X5 FastMig APC trådmatare. Försäljningen av X5 FastMig Pulse startar i oktober 2022. Försäljningen av Master M 358-modellen, som lanserades våren 2022, kommer att påbörjas samtidigt.

WeldEye ArcVision samlar in data om svetsparametrar

WeldEye ArcVision är en integrerad industri 4.0-lösning som samlar in svetsparametrar, ljusbågetid och förbrukning av tillsatsmaterial. Data samlas in från digitalt anslutna svetsstationer och överförs trådlöst till WeldEye ArcVisions molntjänst. WeldEye ArcVision visualiserar svetsdata i tydliga tabeller och grafer som kan filtreras efter olika behov.

– WeldEye ArcVision hjälper till att mäta svetsmaskinens drift och arc-on-tid och registrera svetsparametrar. Svetsdata visualiserade i tabeller och grafer är lätta att tolka i WeldEye ArcVision, och realtidsdata gör övervakningen av svetskvaliteten mer effektiv och snabbar upp arbetsfaserna , säger Vesa Tiilikka, chef för digitala tjänster på Kemppi.

Köpare av X5 FastMig kan testa molntjänsten WeldEye ArcVision i tre månader utan kostnad. X5 FastMig Wire Feeder APC-modeller ansluter till WeldEye ArcVision trådlöst och utan ytterligare enheter.

Läs mer på:

weldeye.com.